Српска је чиста у сваком погледу, њено оснивање је узвишени чин

ДОДИК ОДБАЦИО ПОДМЕТАЊА НВО ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ БиХ

ДА ЈЕ РС „ГЕНОЦИДНА ТВОРЕВИНА“

  • РС је политички веома стабилна и институционално у пуном капацитету, није објект међународних операција, постала је партнер Европској унији на европском путу БИХ, а највећи изазов пред њом је враћање изворних дејтонских овлашћења, нагласио је Милорад Додик

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик поручио је да ће РС наставити да гради европски пут Босне и Херцеговине (БИХ) и РС, али је истакао да је највећи изазов пред овим ентитетом враћање изворних дејтонских овлашћења.

        „РС је политички веома стабилна и институционално у пуном капацитету, није објект међународних операција, постала је партнер Европској унији на европском путу БИХ“, рекао је Додик у интервјуу Данасу, поводом 20 година од оснивања РС.

        Политички изазови за РС, рекао је он, су очување дејтонске позиције и аутономије коју имамо, као и права и надлежности које смо имали.

        Додик одбацује тврдње невладиних организација из Федерације БИХ да је РС „геноцидна творевина“, пошто пре 20 година када је формирана у БИХ није било рата, нити организованих ексцеса.

        „Формирање РС је било оправдано и то је узвишен чин. РС је чиста у сваком смислу. Она је политчки лојална српском и другим народима који овде живе и тако че и остати“, рекао је Додик.

        Додик је нагласио да су односи Србије и РС одлични, а он је лично заинтересован да Србија буде што јача. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари