Агенција за лекове дала дозволу за увоз 2.400 доза руске вакцине Спутњик V

ДЕЛИЋ: ПОТВРЂЕНИ СУ ЊЕН КВАЛИТЕТ, ЕФИКАСНОСТ И БЕЗБЕДНОСТ

* Председник Србије Александар Вучић најавио је 20. децембра да земља разматра могућност заједничке производње Спутњика V

* ФАКТИ: У дану када је Србија одобрила увоз ових 2.400 доза – толико, да би било мање од увезене Фајзерове вакцине - објављено је да Турска добија из Кине три милиона доза... Колико би Србија већ добила из Русије и Кине да Фајзер није морао да по сваку цену буде први?

______________________________________________________________

       АГЕНЦИЈА за лекове и медицинска средства издала је увозну дозволу за 2.400 доза руске вакцине Спутњик V, рекао је за Танјуг Павле Делић из АЛИМС-а.

       Он је навео да је вакцина испунила све услове прописане законом и по законским актима, чиме је потврђен њен квалитет, ефикасност и безбедност.

       „Стекли су се услови да се она користи у имунизацији”, рекао је Делић.

       Напоменуо је да је вакцина прошла све неопходне контроле које су извршене у складу са законом и да вакцина „задовољава високе стандарде”.

       Претходно је државни секретар Министарства здравља Србије Мирсад Ђерлек рекао да се употреба вакцине Спутњик V у Србији очекује након Нове године.

       Председник Србије Александар Вучић најавио је 20. децембра да земља разматра могућност заједничке производње Спутњика V.

       Средином децембра је руски министар спољних послова Сергеј Лавров саопштио да су Русија и Србија потврдиле намеру да развијају сарадњу у борби против коронавируса.

       Руски медији наводе да су стручњаци две земље у контакту у вези са развојем и производњом вакцине против ковид-19.

       У дану када је Србија одобрила увоз ових 2.400 доза – објављено је да Турска добија из Кине три милиона доза...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари