Захарова: Промена имена Македоније неће допринети стабилности у региону

ДЕМАНТОВАЛА ПИСАЊЕ ГРЧКИХ МЕДИЈА ДА ЈЕ ЛАВРОВ ПРЕТИО БЛОКИРАЊЕМ НАГОДБЕ У СБ УН

* Министарство спољних послова Грчке у речима портпаролке руске дипломатије нашло „неуважавање према Грчкој“ и „несхватање савременог света у којем државе могу водити независну политику“

* ФАКТИ: Поводом „Северне Македоније“ и Скопље и Атина све одрадили под пресингом Вашингтона а Атиина, ево, тврди да је то вођење „независне политике“. И Зоран Заев и Алексис Циупрас се понели као амерички вазал. Једина је разлика у томе што је Грчка добила много више

         АПСУРД су и глупост тврдње грчких медија да је Сергеј Лавров претио грчком шефу дипломатије да ће Москва у Савету безбедности УН блокирати нагодбу Скопља и Атине о новом имену Македоније – изјавила је марија Захарова.

         Портпаролка Министарства иностраних послова РФ  оценила је да је чудно што званична Атина те тврдње није прокоментарисала  обзиром на то да су се појавиле у грчким медијима.

         Такво стање ствари (грчки медији тврде да је Лавров претио, а грчка власт тим поводом ћути) Захарова  је назвала „зачуђујућим нонсенсом и апсурдом“.

         Захарова је нагласила да договор Атине и Скопља о промени имена Македоније „није у складу са интересима стабилности у региону“.

         Посебно је указала да Русија нема никакве везе са финансирањем протеста у Македонији, на шта је протеклих дана алудирао Зоран Заев.

         Министарство спољних послова Грчке у овоме што је рекла Захарова нашло је „неуважавање према Грчкој“ и „несхватање савременог света у којем државе могу водити независну политику“.

         Претходних дана је Грчка протерала двојицу руских дипломата и још двојици грађана Русије забранила улазак у земљу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари