Држављанство по законима Русије не може, али ће уследити свака друга помоћ и подршка!

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РФ ПОВОДОМ ОБРАЋАЊА ВИШЕ ОД 21.000 КОСОВСКИХ СРБА ДРЖАВНОМ ВРХУ РУСИЈЕ

Министарствo иностраних послова РФ

  • О молби косовских Срба обавештен је председник Руске Федерације. Таква молба не може да буде прихваћена због нoрми руског законодавства о држављанству, али је председник Дмитриј А. Медведев наложио да буде интензивирано пружање подршке косовским Србима у свакој другој форми
  • Русија ће наставити да свим политичко-дипломатским средствима помаже да буду обезбеђени сви легитимни интереси Срба који живе на Косову
  • Министарство иностраних послова РФ наставиће да најпажљивије прати како све стране - дакле, и структуре НАТО и ЕУ  у тој покрајини - поштују одговарајуће одлуке Савета безбедности УН, пре свега резолуција 1244

        ЗВАНИЧНА  Москва је одговорила на молбу више од 21.000 косовских Срба да бодије руско држављанство. А гласи: Русија не може дати држављанство толикој групу људи, јер њени закони то не предвиђају и не допуштају, али ће косовским Србима пружити сваку другу помоћ и подршку.

        У форми „коментара представника Министарства иностраних послова РФ Александра Лукашевича“. Обећавање сваке друге помоћи и подршке може значити да ће косовски Срби надаље бити под неком врстом специфичне руске заштите, бар у домену међународног права, дипломатије и хуманитарне помоћи. Дакле, косметски Срби ће одсад имати Русију још више на страни свих својих законитих и легитимних права и интереса, па могу рачунати да ће им резолуција 1244 у руским рукама бити бољи и поузданији штит него у Београду који се једва усуђује да је у Бриселу помене са пола уста.

        Уосталом, ево пуног текста онога што је руски државно-дипломатски врх саопштио преко Лукашевича:

        ГРУПА косовских Срба обратила се руководству Руске Федерације са молбом да добије руско држављанство. Из њиховог захтева се види у каквом су тешком положају и да осећају да су у беизлазној ситуацији - саопштио је портпарол Министарства иностраних послова РФ  Александар Лукашевич.

        Њих присиљавају да се потчине диктату такозване «Републике Косово» и желе да им ускрате и најелементарнија права, укључујући и право локану самоуправу.

        О молби косовских Срба обавештен је председник Руске Федерације. Таква молба не може да буде прихваћена због нароми руског законодавства о држављанству, али је председник Дмитриј А. Медведев наложио да буде интензивирано пружање подршке косовским Србима у свакој другој форми. Сасвим конкретно, Русија ће станивницима северног Косова упутити хуманитарну помоћ. Први авион Министарства за ванредне ситуације - са храном и другим најнеопходнијим артиклима – већ је упућен у Србију.

        Сада се, на захтев председника РФ, већ формира колона са новом партијом хуманитарне помоћи.

        Русија ће - преко УНЕСКО -  учинити све што може да се на Косову убрза обнова православних светиња и спремна је да обнову финансијски помогне.

        Русија ће наставити да свим политичко-дипломатским средствима помаже да буду обезбеђени сви легитимни интереси Срба који живе на Косову.

        Председник Русије је потврдио непроменљивост наше принципијелне линије непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

        Министарство иностраних послова РФ наставиће да најпажљивије прати како све стране - дакле, и структуре НАТО  и ЕУ  у тој покрајини - поштују одговарајуће одлуке Савета безбедности УН, пре свега резолуција 1244 која тражи «обезбеђивање услова за миран и нормалан живот свих становника Косова».

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Svetlana's picture
Svetlana (није потврђен) 19:19 01.12.2011.

  • +83
Voting is closed.

Nisam se nadala ovako brzoj odluci Rusije, ona je poruka Srbima da nemaju rezervne otadžbine.

igor's picture
igor (није потврђен) 21:51 01.12.2011.

  • +84
Voting is closed.

Mozda kod Medbedeva nema rupe u zakonu,medutim Putin ce se pobrinuti da je nade.

Radmila's picture
Radmila (није потврђен) 23:19 01.12.2011.

  • +84
Voting is closed.

I ovo je više od onoga što radi vlada Srbije. Uostalom, niko nije ni očekivao državljanstvo, a i ako je neko očekivao, malo ko bi se iselio u Rusiju.Glavni cilj je bio ukazati vlastima u Beogradu da su se ljudima zgadili.

Rade's picture
Rade (није потврђен) 17:17 07.04.2013.

  • +52
Voting is closed.

Ako sami sebi nepomognemo niko za nas ništa neće uraditi a Srba sve manje ima.

rusrbin's picture
rusrbin (није потврђен) 22:11 18.10.2013.

  • +23
Voting is closed.

Svaka cast Rusiji i njenom drzavnom vrhu! To nikad niko za Srbe ne bi uradio. Nadam se samo da ce neko da organizuje smenjivanje ove izdajnicke vlade koja je ista kao i prosla. Ja ne znam sta je sa ovim nasim narodom koji izgleda da nema pojma za koga glasa. Zbog idiota koji glasaju, normalni treba da trpe ovo sto trpe.

Bojan's picture
Bojan (није потврђен) 21:26 07.07.2016.

  • +0
Voting is closed.

Za koga god da glasaju, pogrešili bi (sem možda za Šešelja). Demokratija je izmišljotina Zapada preko koje se porobljavaju narodi i kolonizuju države. Zato Zapad i insistira toliko na istoj. U Demokratiji ne postoji rodoljublje, ne postoji ništa plemenito, samo stranački interesi i interesi političara pojedinaca. U Crnoj Gori je opozicija kao bila stala na stranu naroda u vezi protesta o ulasku CG u NATO i zapretili su Djukanoviću da će pokrenuti proceduru za njegov opoziv zbog toga. On im je jednostavno ponudio dva ili tri ministarska mesta i oni su prihvatili ponudu odustavši od namere da ga smene.
Šta to govori? To govori da u demokratiji nema izdaje, nego je to regularna i legalna medjustranačka trgovina, to što je opozicija uradila, a nikako izdaja svog naroda???
Demokratija je slepi globalistički samoregulišući mehanizam u službi Zapada kojim se porobljavaju zemlje i narodi!

Jergic's picture
Jergic (није потврђен) 00:26 04.10.2015.

  • +0
Voting is closed.

Ovakvo obracanje Ruskoj Federaciji od strane Srba sa KiM za prijem u rusko drzavljanstvo ukazuje na njihovu sumnju da ce se Zajednica srpskih opstina, dogovorena u Brislu, uspesno uspostaviti na KiM. Vise
od toga Srbi na Kosovu imaju strah da se horor prema njima moze uskoro ponoviti, pa na ovaj nacin pokusavaju ds sire ukazu na tu zloslutnu mogucnost.

Додај коментар