Захарова: У Црној Гори може да дође до провокација против грађана Руске Федерације

ПОРТПАРОЛКА МИП РФ ОПТУЖИЛА ПОДГОРИЦУ ЗА РУСОФОБИЈУ

И ПОЈАЧАВАЊЕ АНТИРУСКЕ ХИСТЕРИЈЕ

        МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије оценило је да у Црној Гори постоји непријатељски однос према грађанима РФ и да је продужење безвизног режима за Русе на 90 дана само лукавство, изјавила је Марија Захарова.

        Портпаролка руске дипломатије додатно је нагласила: „У Црној Гори се развија очигледно непријатна ситуација за Русе. У светлу оштрог пада билатералних односа, очекиваног уласка Црне Горе у NATO, одлуке црногорских власти да се прикључе санкцијама ЕУ против Русије, видимо у тој земљи нагло ширење антируске хистерије“.

        Истовремено је оптужила власти у Подгорици да грађанима Црне Горе намећу русофобију.

        „У том контексту, недавно продужавање безвизног режима за наше грађане представља лукавство које не може да прикрије односе према Русији који одговарају Западу“, навела је Захарова.

        Она је позвала Русе да узму у обзир те околности приликом доношења одлуке где ће, у којој земљи, провести годишњи одмор. Притом им је предочила:

        „Русија не искључује ни могућност да у Црној Гори дође до провокација против грађана Руске Федерације, све до њиховог хапшења под сумњивим изговорима и до изручивања трећим земљама“.

        Према подацима Руске туристичке организације, претпродаја аранжмана за Црну Гору ове године повећана је два до три пута.

        Руске државне телевизије су у последње време емитовале више репортажа с порукама да руски туристи немају разлога да путују у Црну Гору и да је однос према Русима у тој земљи лош. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари