Захарова: Није искључено да ће FBI у конзулату у Сан Франциску покушати да нешто подметне Русији

ПОВОДОМ ТВРДЊЕ ДА САД НЕ ЖЕЛЕ „ОКО ЗА ОКО“ ПОСТАВИЛА ПИТАЊЕ:

А КАДА ТО ПОЧИЊЕ?

        ПОРТПАРОЛКА Министарства иностраних послова Русије - Марија Захарова - није искључила могућност да припадници FBI који се налазе у генералном конзулату РФ у Сан Француску, могу Русији подметнути компромитујућа документа.

        „Зар то није покушај америчких специјалних служби да направе антируску провокацију - подметну у зграду компромитујућа документа и након тога их на неки начин пронађу? Јер, немамо појма шта они тамо раде“, рекла је она, преноси Спуњик.

        „Укључена је специјална апаратура, техника, изводе се неки радови. О томе наравно нико никога не обавештава“, наставила је Захарова.

        Својим акцијама против руских објеката дестабилизују се, не само односи Москве и Вашингтона, већ и међународни поредак, сматра Захарова.

        Према њеним речима, акције САД против руске дипломатске имовине крше дипломатски имунитет.

        „Дипломатски имунитети и неприкосновеност коришћења дипломатских просторија су несумњиво правила игре која су у међународном праву. Оно чак и у највећим кризама омогућава државама да сачувају могућност цивилизоване сарадње“, подсетила је она.

        „Како водити дијалог и градити односе ако партнер крши споразуме као субјект међународног права“, рекла је Захарова.

        Прокоментарисала је и изјаву Стејт департмана да Вашингтон рачуна на побољшање односа са Москвом и да не жели наставак политике „око за око“.

        „Имам питање за Стејт департман. Једноставно питање. Кад то почиње?“, рекла је она, преноси Спутњик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари