Рјабков: Русија ће смањити своју зависност од америчких платних система и долара

ЗАМЕНИК ШЕФА ДИПЛОМАТИЈЕ РФ ИЗРАЗИО НАДУ ДА ДО КОНФРОНТАЦИЈЕ СА САД ИПАК НЕЋЕ ДОЋИ

Сергеј Рјабков

  • „Русија мора створити функционалне економске схеме у којима ће зависност од долара и америчког валутно-финансијског система бити смањена. У супротном, све време ћемо им бити на удици. А то је управо оно што је њима потребно“  

        РУСИЈА ће - реагујући на нове санкције САД - активно радити на смањивању своје зависности од америчких платних систем и долара као обрачунске валуте.

        Ово је саопштио заменик министра иностраних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков. Још је додао ј прецизирао:

        „Још активније него досад радићемо и на замени увоза домаћом производњом. Смањићемо зависност и од америчких платних система и од долара. Сада је то постало преко потребно, а уследиће још неке мере“.

        У наставку је подвукао: „Русија мора створити функционалне економске схеме у којима ће зависност од долара и америчког валутно-финансијског система бити смањена. У супротном, све време ћемо им бити на удици. А то је управо оно што је њима потребно“.

        Рјабков је у врху руске дипломатије задужен управо за односе са Сједињеним Државама. Зато његове речи нису тек једна у низу изјава.

        Он је истовремено изразио наду да до конфронтације између Русије и САД ипак неће доћи:

        „Радићемо на томе да односе ако не баш нормализујемо, бар да нађемо путеве како да минимализујемо штету од онога што се догодило“.

        Држави секретар САД Рекс Тилерсон у међувремену је изјавио да ће Вашингтон до 1. септембра одговорити на захтев Москве да сведе свој дипломатски и остали персонал у РФ на 455, односно да га смањи за 755 .

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари