Рјабков: Русија ће смањити своју зависност од америчких платних система и долара

ЗАМЕНИК ШЕФА ДИПЛОМАТИЈЕ РФ ИЗРАЗИО НАДУ ДА ДО КОНФРОНТАЦИЈЕ СА САД ИПАК НЕЋЕ ДОЋИ

Сергеј Рјабков

  • „Русија мора створити функционалне економске схеме у којима ће зависност од долара и америчког валутно-финансијског система бити смањена. У супротном, све време ћемо им бити на удици. А то је управо оно што је њима потребно“  

        РУСИЈА ће - реагујући на нове санкције САД - активно радити на смањивању своје зависности од америчких платних систем и долара као обрачунске валуте.

        Ово је саопштио заменик министра иностраних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков. Још је додао ј прецизирао:

        „Још активније него досад радићемо и на замени увоза домаћом производњом. Смањићемо зависност и од америчких платних система и од долара. Сада је то постало преко потребно, а уследиће још неке мере“.

        У наставку је подвукао: „Русија мора створити функционалне економске схеме у којима ће зависност од долара и америчког валутно-финансијског система бити смањена. У супротном, све време ћемо им бити на удици. А то је управо оно што је њима потребно“.

        Рјабков је у врху руске дипломатије задужен управо за односе са Сједињеним Државама. Зато његове речи нису тек једна у низу изјава.

        Он је истовремено изразио наду да до конфронтације између Русије и САД ипак неће доћи:

        „Радићемо на томе да односе ако не баш нормализујемо, бар да нађемо путеве како да минимализујемо штету од онога што се догодило“.

        Држави секретар САД Рекс Тилерсон у међувремену је изјавио да ће Вашингтон до 1. септембра одговорити на захтев Москве да сведе свој дипломатски и остали персонал у РФ на 455, односно да га смањи за 755 .

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 20:17 07.08.2017.

  • +4
Voting is closed.

TOOOO - to - to je pravi potez! Rusija je do sada svaki USrA napad pretvorila u sopstvenu pobjedu!!!

milovan's picture
milovan 22:12 07.08.2017.

  • +2
Voting is closed.

Sanco*! Iduca godina je izborna u bratskoj Rusiji! Bice veslo kad Putin skine rukavice posle izbora.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 00:10 08.08.2017.

  • +2
Voting is closed.

Misliš, kad počne da ih pesniči bez rukavica?

Ma, Ameri su se već predali bez borbe samo foliraju Evropu da bi im oteli Pola Ukrajine, Poljsku, Češku, Slovačku, Pribaltičke tri livadice i Rumuniju i tako fizički zaustave proces zbližavanja Evrope i Rusije...Naravno da je i to smiješno, jer im je to ostatak prvobitnog plana opkolavanja Rusije...Ali tada Kina nije bila što je danas, S.Koreja, isto, a Japan gradi prijateljske odnose sa Rusijom po ugledu na Tursku a te obje države je trebalo da budu udarne pesnice u slučaju rata sa baćuškama...
Ameri su udarili kopljem u dolinu i sada samo gube vrijeme lajući na zvijezde!!! U stvari, mogu da rade ovo čime se i bave: Makedonijom, CG, BiH, i od nas zahvaljujući našim uplašenim političarima da otimaju KiM!!!

Додај коментар