Москва зачуђена држањем ЕУ поводом разговора Ештон-Пает

УКАЗАНО ДА ЈЕ БРИСЕЛ ЗНАО ДА ИЗА СНАЈПЕРИСТА НА КИЈЕВСКОМ МАЈДАНУ СТОЈИ ДОЈУЧЕРАШЊА УКРАЈИНСКА ОПОЗИЦИЈА

         МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије поново је скренуло пажњу на снимак телефонског разговора високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон и министра иностраних послова Естоније Урмаса Паета о ситуацији у Украјини, саопштио је извор у МИП РФ.

         „Одбијање ЕУ да га коментарише изазива чуђење, јер су не тако давно високи функционери земаља ЕУ активно коментарисали снимак разговора Викторије Нуланд”.

         Претходно се на Фејсбук страници  руског МИП појавио коментар о медијским наводима: „Испоставља се да ЕУ зна да иза снајпериста на Мајдану стоји опозиција!”

         На снимку се чује како саговорници дискутују о томе да су снајперисти на Тргу независности у Кијеву можда унајмљени од стране вођа опозиције.

         Тај клип је окачен на интернет страници Јутјуб.

         „Сви докази указују на то да су људи који су убијени снајперима на обе стране, полицајци и људи са улице, убијени из истих снајпера – нагласио је Урмас Пает. – Постоје фотографије, постоје сведочења лекара: исти „рукопис”, иста врста метака”.

         „Све је очигледније да иза убица не стоји Јанукович, већ неко из нове коалиције” – рекао је Пает. „Занимљиво. Онда треба истражити” – одговорила је Ештонова.

         У истом разговору, који се догодио пре формирања привремене владе Украјине, Ештонова и Пает разменили су мишљење о формирању нове украјинске владе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари