Москва позвала „стране партнере Украјине” да утичу да у њој не дође до насиља и масовних нереда

УПОЗОРИЛА ДА НЕОНАЦИСТИ И НАЦИОНАЛИСТИ ШИРОМ ТЕ ЗЕМЉЕ ЗА 14. ОКТОБАР СПРЕМАЈУ БАКЉАДЕ

  • „Са жаљењем констатујемо да су таква оргијања за Украјину постала свакодневна појава и да та земља све више тоне у неонацистичку пучину. Судећи по нереаговању кијевске власти на дивљање профашистичких снага изгледа да она у томе и види свој истински пут у Европу”- наглашава се у апелу МИП РФ „партнерима” украјинске власти

          МОСКВА је јавно и званично позвала стране партнере Украјине – све који имају утицај на њено постпучистичко руководство – да „предузму мере за осујећивање насиља и масовних нереда у тој земљи”.

          Са оваквим апелом иступило је Министарство иностраних послова Руске Федерације.

          Прецизирало је да забринутост морају изазивати планови експтремиста из партије Свобода, покрета Десни сектор, Органзације укрјинских националиста и других националистичких организација да у центру Кијева и у другим градовима 14. октобра приреде бакљаде поводом годишњице оснивања квислиншке Украјинске устаничке армије.

          У упозорењу врха руске дипломатије се указује:

          „Пре година смо већ имали прилику да гледамо како избезумљени младићи – који су себе прогласили за идејне наследнике хитлеровских пришипетљи типа Бандере и Шухевича – дрско марширају под фашистичким заставама са кукастим крстовима и како извикују нацистичке пароле”.

          У московском упозорењу се подсећа и да су се тада чули отворени позиви на рат против Русије, заузимање и паљење банака, обрачун са неким новинарима... Да је било покушаја заузимања и пљачкања цркава Украјинске православне цркве, укључујући и чувену Кијево-Печорску Лавру.

          „Са жаљењем констатујемо да су таква оргијања за Украјину постала свакодневна појава и да та земља све више тоне у неонацистичку пучину. Судећи по нереаговању кијевске власти на дивљање профашистичких снага изгледа да она у томе и види свој истински пут у Европу”- наглашава се у апелу МИП РФ „партнерима” украјинске власти.

          И додатно упозорава да у Украјини  - с обзиром на расколе у њеном друштву и социјалне напетости – може доћи до „насиља и масовних нереда”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 02:20 13.10.2017.

  • +4
Voting is closed.

Zar ovi ne nose putkovu sliku na trasparentu

minimoris's picture
minimoris 10:17 13.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Koliko vidim Amerikanci cekaju kako ce proci u Siriji,ako prodju lose,a velike su sanse,krenuce rat u Ukrajini,tako da dovlacenje oruzja na liniju razgranicenja je samo spremanje za akciju.Ako Sirijci zauzmu naftna polja juzno od Al Khabour reke mislim da krece rat u Ukrajini.

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:10 13.10.2017.

  • +6
Voting is closed.

Ništa od toga neće biti.
Vesternizacija, a time i NATO-izacija Ukrajine odavno je zacrtana kao američki cilj. Izvesti napad na Rusiju najizvodljivije je iz istočne Evrope, ali sem tih zapadnih granica Rusije bitne su i njene JUŽNE GRANICE.

Ukrajina onakva kakva je bila pre odlaska Krima bila je jednim manjim delom ispred Zapadnih granica Rusije a još važnije je da zbog Crnog mora bila je početak južnih granica Rusije. Ali odlaskom Krima OVAKVA KRNJA UKRAJINA JE SVE MANJE ZNAČAJNA ZA EVENTUALNI NAPAD NA RUSIJU. Da li bi Ukrajinci eventualnim osvajanjem Donbasa provalili tu malu kapiju na zapadnim granicama Rusije? Ali to se neće dozvoliti.

OVO JE IPAK NAJVIŠE APEL ZBOG SIGURNOSTI GRADJANA I MIRA U SUSEDNOJ UKRAJINI. U Ukrajini su mogući i pokušaja izvodjenja državnog udara od strane najekstremnijih grupa!

Kada Sirijci osvoje ta najvažnija naftna polja onda je i kraj rata u Siriji blizu.
Posle toga Ukrajina nije interesantna za otpočinjanje rata. Pravo vreme za uspešan napad na Rusiju su već propustili. Eventualni pokušaji iz istočne Evrope biće odbranjeni i neuspešni.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 12:15 13.10.2017.

  • +3
Voting is closed.

Putin je rekao da nece dozvoliti da ga uvuku u rat u Ukrajini, pa onda otisao i zaglibio se u Siriji.

Додај коментар