Москва посаветовала САД да размисле до чега их може довести курс на слом односа са Русијом

МИП РФ: АМЕРИКАНЦИ У СИРИЈИ ПОКУШАВАЈУ ДА ПОНОВЕ „ЈУГОСЛАВИЈУ, ИРАК И ЛИБИЈУ”

  • Министарство иностраних послова Русије саопштило: „САД уопште нису потребне објективне истраге (о хемијским нападима) у Сирији. Оне се ослањају на своје договоре са антивладиним бојовницима. Сједињене Државе одлучују ко је крив а ко није у складу са сопственим геополитичким интересима, а притом се ослањају на своје закулисне договоре са антивладиним снагама”

          МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије оптужило је САД да воде пропагандистичку кампању против Москве.

          У саопштењу МИП РФ наводи се да је цео низ америчких функционера иступио са клеветничким оптужбама на рачун Русије и Сирије у настојању да им припише одговорност за хемијске нападе.

          „То је, у суштини, широка кампања срачуната на оцрњивање Русије и подривање мировнбих напора у Сирији” – саопштило је руско министарство.

          И посебно упозорило: „Оптужујући званични Дамаск за хемијске нападе, Сједињене Државе покушавају да у Сирији реализују сценарије које су већ примениле у Југославији, Ираку и Либији”.

          И додало: „САД уопште нису потребне објективне истраге у Сирији. Оне се ослањају на своје договоре са антивладиним бојовницима. Сједињене Државе одлучују ко је крив а ко није у складу са сопственим геополитичким интересима, а притом се ослањају на своје закулисне договоре са антивладиним снагама”.

          Вашингтону је на крају саопштења упућено директно упозорење:

          „САД упорно настоје да у Сирији одиграју оно што су већ урадиле у Југославији, Ираку и Либији. То се види и голим оком. Време је да се светска заједница замисли над овим што се догађа. А Вашингтону саветујемо да одвагне – до чега га може довести курс на слом односа са Русијом. Процените да ли је то у интересу америчког народа”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари