Москва оценила да се Трамп поводом Кубе враћа Хладном рату

НАГЛАСИЛА ДА СЕ НАДАЛА ДА ЈЕ ОБАМИН КУРС ПРЕМА ХАВАНИ БИО ПЛОД КРАХА ПОЛИТИКЕ ДИКТАТА И САНКЦИЈА

         РУСКО Министарство иностраних послова критиковало је данас одлуку америчког председника Доналда Трампа да поништи Обамин споразум о побољшању и успостављању нормалних односа с Кубом, као и његове вербалне нападе на лидере те острвске земље.

         У саопштењу руског Министарства иностраних послова наведено је да Трампова политика према Куби представља „враћање заборављеној реторици Хладног рата“.

         „Јасно је да је антикубански дискурс и даље широко распрострањен. То може изазвати једино жаљење“, пише у саопштењу МИП-а Русије.

         Званична Москва је посебно нагласила да се надала да Обамино враћање америчко-кубанских односа у нормалу није плод добре воље појединих америчких политичара већ – одраз „краха политике диктата и санкција против мале али слободољубиве државе“.

         МИП РФ је саопштио да је Русија и даље солидарна са Кубом и да је против свих блокада, санкција и линија које деле, да је за дијалог и мостове, а против диктата и покушаја мешања у унутрашње ствари држава

         Председник САД саопштио је у петак поништавање споразума који су САД и Куба склопиле 2014. и у говору у Мајамију осудио, како је рекао, „брутални кубански режим“.

         Трамп је рекао да споразум с Кубом који је склопио његов претходник Барак Обама, „не помаже Кубанцима, а богати режим“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари