Лавров: Жалимо што САД теже да покажу своје лидерство таквим конфронтациоим стратегијама

„УПРКОС ТОМЕ, СПРЕМНИ СМО НА ДИЈАЛОГ СА ВАШИНГТОНОМ И О ВОЈНИМ ДОКТРИНАМА”

          МОСКВА жали што су Русија и Кина означене као претње у новој војној стратегији САД, али је ипак спремна за дијалог с Вашингтоном, изјавио је данас министар спољних послова Сергеј Лавров.

          „Ми смо отворени за дијалог, ми смо спремни да разговарамо о војним доктринама”, рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Уједињеним нацијама, преноси Ројтерс.

          Он је рекао да је за жаљење што „уместо да имамо нормалан дијалог, уместо да нам основа буде међународно право, САД теже да покажу своје лидерство таквим конфронтирајућим стратегијама и концептима”.

          „Сигуран сам да тамо (у САД) има много разумних људи који схватају да треба очувати стратешку стабилност и елиминисати све ризике, штавише - да је то немогуће без сарадње између Русије и САД”, рекао је Лавров, наводи ТАСС.

          У новој америчкој националној стратегији на врху листе као агресивна економска сила стављена је Кина, рекао је Лавров додајући да следи Русија.

          „Ми заузимамо другу позицију као земља која крши некаква правила. Према тој стратегији, заједно са Кином ми урушавамо међународни систем”, навео је он.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари