Лавров категорички одбацио умешаност руске стране у било шта незаконито у Црној Гори

ОЦЕНИО ДА СЕ РАДИ О ПОЛИТИЧКОЈ НАРУЏБИ УСМЕРЕНОЈ ПРОТИВ ДФ И РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

  • Званична Москва сумња у „адекватност и транспарентност спроведене истраге од стране власти у Црној Гори"

         ДЕМОКРАТСКИ фронт представио је црногорској јавности писмо шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, упућено депутату руске Думе и председнику партије Родина Алексеју Журављову, у којем се наводи да категорички одбацује могућност умешаности руске стране у било какве покушаје организовања незаконитих деловања у Црној Гори.

         У писму, које је објавио ДФ, наводи се да судски процес поводом догађаја од 16. октобра 2016. у Црној Гори, за чије се учеснике сматрају лидери црногорске опозиције Анадрија Мандић и Милан Кнежевић, као и руски грађани Е. Шишмаков и В. Попов, има "јасан карактер политичке наруџбе, са циљем дискредитације опозиционе енергије у земљи, као и да се подрије поверење Црногораца према Русији", преноси РТЦГ.

         "Руска страна категорички одбацује могућност званичне умешаности у било какве покушаје организовања незаконитих деловања у Црној Гори и у вези с тим неутемељене и тенденциозне тврдње Подгорице и њених страних ментора", напомиње се у писму.

         Како се наводи у писму, резултати рада црногорских истражитеља предочени током претходних судских рочишта показују "апсурдност и неконзистентност најављених оптужби, а уплитања на тему о ''руском трагу'' изазивају сумње у адекватност и транспарентност спроведене истраге од стране власти у Црној Гори".

         Како се наводи, према постојећим информацијама, грађани Русије Е. Шишмаков и В. Попов у Црној Гори или било којим другим земљама нису се задржавали.

         У писму се наводи и да је Министарство спољних послова Русије спремно да оствари сву неопходну сарадњу у заштити законитих права и интереса руских грађана.

         РТ ЦГ објавио је цело писмо на руском језику, за које наводи да је ДФ доставио медијима, а на којем се види да је датирано 3. новембра 2017. године.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари