ЛАВРОВ: Имамо сазнања да САД намерно не бомбардују неке положаје Исламске државе

ЗАПАД ПРАВИ ВЕЛИКУ ГРЕШКУ ШТО АСАДА ИСКЉУЧУЈЕ ИЗ „БУДУЋНОСТИ СИРИЈЕ”

Сергеј Лавров

  • Шеф руске дипломатије открио да ће Владимир Путин на заседању Генералне скупштине УН говорити о Сирији, украјинској кризи и проблему санкција: „Председник Путин ће позвати и да се не блокира процес формирања новог мултиполарног устројства света. У том контексту ће говорити и о дробљењу светског економског простора”

         МОСКВА располаже сазнањима да САД знају положаје јединица Исламске државе, али да их не бомбардују – изјавио је Сергеј Лавров.

         Шеф руске дипломатије притом је указао: „Наши амерички партнери или од самог почетка нису како треба формирали своју коалицију или су је поставили тако да она не удара на циљеве које је формално декларисала”.

         Руски министар је наставио и прецизирао: „Кад се анализирају авио-удари те коалиције – стиче се чудан утисак. Понекад се намеће мисао да та коалиција – осим борбе са Исламском државом –има још неке задатке. Надам се да нећу никога офирати ако кажем да неке наше колеге из те коалиције признају да имају податке где се конкретно, односно на којим позиција,а лазе неке јединице исламске државе, али да они који командују коалицијом, а то су наравно САД, не пристају да се нанесу удари”.

         Лавров је такође оценио да западни партнери Москве – под утицајем САД – „губе културу дијалога”, а кад не могу да реше неко питање – прибегавају санкцијама:

         „Имамо посла са дугом опседнутошћу санкцијама. Чим нашим западним партнерима нешто не иде како су замислили – они се хватају санкција!”

         Према речима Лаврова, западни политичари – тврдећи да председнику Сирије Башару Асаду нема места у будућности његове земље – сами себе сатерују у угао. Можда и зато, додао је, што страхују да ће – с обзиром на све што су досад говорили и радили - изгубити репутацију.

         Руски министар сматра да је то „велика грешка”.

         Лавров је открио да ће Владимир Путин на заседању Генералне скупштине УН говорити о Сирији, украјинској кризи и проблему санкција. Нагласио је да ће позвати да Запад одустане од двоструких аршина у борби са тероризмом.

         „Председник Путин ће позвати – истакао је Лавров - и да се не блокира процес формирања новог мултиполарног устројства света. У том контексту ће говорити и о дробљењу светског економског простора”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари