ЧУРКИН: Нека САД организују наступ „Pussy Riot“ у Ватикану, Меки и пред Зидом плача

ПРЕДЛОГ СТАЛНОГ ПРЕДСТАВНИКА РУСИЈЕ У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ УН

- САМАНТИ ПАУЕР, СТАЛНОЈ ПРЕДСТАВНИЦИ САД

Виталиј Чуркин

          СТАЛНА представница САД при УН Саманта Пауер и њен руски колега Виталиј Чуркин разменили су оштре коментаре поводом њеног сусрета с чланицама групе „Pussy Riot“.

          Подсетимо, чланице ове групе су 21. фебруара 2012. године у маскама богохулиле у храму Христа Спаситеља у Москви, извевши на амвону песму богохулног садржаја и непристојан плес.

          Оне су потом биле осуђене на основу члана 213. став 2. Кривичног законика РФ („Хулиганство“), а у децембру прошле године чланице ове панк групе Надежда Толокоњикова и Марија Аљохина ослобођене су амнестијом проглашеном поводом 20-годишњице Устава Русије.

          Пауерова је на својој страници на Твитеру прокоментарисала сусрет с донедавним робијашицама, које су у САД стигле како би одржале концерт који организује организација за заштиту људских права „Amnesty International“ и на којем ће учествовати и поп певачица Мадона.

          В. Чуркин, кога су на конференцији за медије замолили да прокоментарише тај сусрет, упитао је да ли се можда Пауер придружила панк групи.

          „Чекам када ће позвати девојке да наступе у Вашингтонској катедрали. Можда им организују светску турнеју: Базилика Светог Петра у Риму, затим, могуће, Мека у Саудијској Арабији, и, на крају, гала концерт поред Зида плача у Јерусалиму“ - наставио је руски дипломата.

          „Ако Саманта Пауер то не успе, бићу веома разочаран“ - додао је он.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари