Патрушев Кијеву: Американци ће вас се одрећи као што су својих `главних савезника`у Кабулу

СЕКРЕТАР СБ РФ: ПОД ОКУПАЦИЈОМ САД СЕ ПРОИЗВОДЊА ОПИЈУМА У АВГАНИСТАНУ ПОВЕЋАЛА 40 ПУТА

* Николај ПАТРУШЕВ: Ал-Каида, Исламска држава, Исламски покрет Источног Туркестана и друге терористичке групе афганистанску територију сматрају својом базом за преношење активности у државе Централне Азије, у кинески Синђјанг, у сверни Иран и Индију

* „Да ли је свргнути проамерички режим у Кабулу спасило то што је Авганистан имао статус главног савезника САД изван НАТО? Није, а слично чека присталице америчког избора у Украјини, где су неонацисти способни да дођу на власт јер земља иде ка распаду. Бела кућа се у једном тренутку – нагласио је Патрушев - више неће ни сећати својих присталица у Кијеву

_____________________________________________________

       СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Николај Патрушев оценио је да Сједињене Државе могу оставити на цедилу Украјину као што што су то учиниле са Авганистаном.

       Нагласио је да је расплет у земљи само потврдио колико су некомпетенте шоијунске мреже САД, Велике Британије и других запаних земаља. Па додао:

       „Вашингтон ћути о чињеници да је уводећи војску у Авганистан прогласио борбу против међународног тероризма, сузбијање трговине дрогом и обуку авганистанских снага безбедности, ада је у ствари током присуства америчких трупа број терористичких аката у Авганистану је значајно порастао, да Ал-Каида, Исламска држава, Исламски покрет Источног Туркестана и друге терористичке групе афганистанску територију сматрају базом за преношење својих активности у државе Централне Азије, у кинески Синђјанг, у сверни Иран и Индију“.

Николај Патрушев

       Патрушев је посебно указао:

        „Уместо борбе против трговине дрогом током две деценије своје војно-политичке администрације у Авганистану, САД су створиле глобалну нарко-лабораторију.Производња опијата порасла је у тој земљи више од 40 пута“.

       У наставку је рекао: „Не могу а да се не дотакнем Украјине, где је Вашингтон довео на власт и наставља да доводи себи људе лојалне. САД у ту земљу упумпавају оружје које Американцима више није потребно, а подржавају јачање украјинског неонацизма, екстремизма, криминала, трговине дрогом, међунационалне и секташке сукобе. Кијев послушно служи интересима својих страних покровитеља и тежи уласку у НАТО. Али, да ли је свргнути проамерички режим у Кабулу спасило то што је Авганистан имао статус главног савезника САД изван НАТО? Није, а слично чека присталице америчког избора у Украјини, где су неонацисти способни да дођу на власт јер земља иде ка распаду. Бела кућа се у једном тренутку више неће ни сећати својих присталица у Кијеву“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари