Патрушев: Америчке биолошке лабораторије угрожавају животе десетина милиона људи по свету

УКАЗАО ДА У САД ПОСТОЈИ И ПРОГОН ОНИХ КОЈИ ДРУГАЧИЈЕ МИСЛЕ

        АМЕРИЧКЕ биолошке лабораторије које се налазе широм света угрожавају животе десетина милиона људи, оценио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

       У интервјуу високотиражном недељном листу „Аргументи и Факти“, на исту тему је додатно рекао:

       „Шта су људска права? Слобода, заштита живота, здравља, једнакост пред законом и судом, достојанство појединца и још много шта. Запад брине о људским правима, а у ствари - масовно их крши. Те биолошке лабораторије Вашингтон је формирао широм света, а оне су претња здрављу десетина милиона људи, кршећи тако њихова права“.

       У самим Сједињеним Државама, указао је, постоји прогон оних који другачије мисле, многи људи су лишени могућности да добију нормалну медицинску негу, представници неких раса и националности не могу рачунати на правичне одлуке судија и полиције.

       "Исто се дешава и у Европи. На Балтику се, на пример, води права политика апартхејда против становништва које говори руски. Људи већ годинама живе без држављанства, то јест, изван правног поља, а њихово коришћење руског језика сматра се прекршајем. У Украјини власти усвајају дискриминаторне законе о руском језику и аутохтоним народима, а Сједињене Државе и Европа или не желе то да примете, или то директно одобравају ", рекао је Патрушев .

       У априлу ове године, у интервјуу московском дневном листу „Комерсант“, Патрушев је истакао да нове биолошке лабораторије под америчком контролом ничу по свету, нарочито на границама Русије и Кине.

       „Постоје добри разлози да се верује" да се тамо развија биолошко оружје, упозорио је Патрушев.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари