Виола фон Крамон очекује да на јесен дође до међусобног признања Србије и Косова*

ОЧЕКУЈЕ ДА ЋЕ ЕВРОПСКА УНИЈА `НА МЕСТУ ВОЗАЧА` ДОВЕСТИ ПРЕГОВОРЕ ДО ТЕ ТАЧКЕ

* ФАКТИ: Хоће ли нас и даље убеђивати како је Европска унија неутрална поводом `статуса Косова*`, како само пружа посредничке услуге добре воље? Да нам не отима КиМ... Или ће нам објашњавати да Европски парламент није ЕУ, да у њему седе неодговора одрасла деца, а да је једино битно шта говори Урсула фон дер Лајен?

_____________________________________________________________________

        ИЗВЕСТИЛАЦ за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон очекује да ће дијалог Београда и Приштине бити окончан на јесен, а до краја године и успешан исход тог процеса који види као међусобно признање.

        Она је на Твитеру написала да је оптимиста по питању дијалога две стране, а у видео-поруци, коју је уз то окачила, навела је да је следећи, а уједно и најважнији корак у дијалогу конференција у Паризу, коју организује француски председник Емануел Макрон.

        „Након тога ће очекивања бити да коначно, надамо се, видимо споразум о међусобном признању током јесени. Ово је оно на чему ми заиста морамо да инсистирамо и радимо са обе стране, како бисмо постигли овај успешан исход до краја ове године”, навела је Крамон, преноси Танјуг.

        Она је на Твитеру истакла да се специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак сусрео са представницима обе стране, премијером привремених приштинских институција Авдулахом Хотијем и председником Србије Александром Вучићем у Бриселу прошле недеље.

        „Са ЕУ 'на месту возача', ускоро ћемо моћи да напредујемо. Следећа фаза биће, надамо се, конференција у Паризу”, написала је Крамон на Твитеру.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари