Трифуновић: У Сребреници јесте био геноцид – исказујем поштовање жртвама тог геноцида

ТВРДИ ДА СЕ ПОД ПАРОЛОМ ПАТРИОТИЗМА БРАНИ НАЈМРАЧНИЈА ДЕЦЕНИЈА НАШЕ ИСТОРИЈЕ

* ФАКТИ: Наши слободни грађани баш су слободни. Користе своју слободу да се сложе са „сребреничким геноцидом“ написаним у Хашком трибуналу иза којег су стајале и стоје земље које су убиле велику Југоославију и мир унутар њених граница, натерале Алију Изетбеговића да између Кутиљеровог плана и рата изабере рат, који су (не само преко француских агената) помогли да се догоди „геноцид“... За које су муслиманске снаге из Сребренице током целог рата брале љубичице, а преко 3.000 Срба око Сребренице је за то време извршило колективно самоубиство...

_____________________________________________________________________

         ЛИДЕР Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић рекао је поводом 24. годишњице геноцида у Сребреници да то јесте био геноцид и да 11. јул треба да буде посвећен жртвама и сећању на мрачан део историје који не сме да се понови.

         "Зато желим да још једном укажем поштовање жртвама геноцида, јер то јесте био геноцид, како су дефинисале Уједињене нације као међународни злочин намерног, потпуног или делимичног уништавања националних, етничких, расних и религијских група", навео је Трифуновић.

         Он је оценио да људи који се данас највише декларишу као патриоте често под паролом патриотизма бране најмрачнију деценију историје, уместо да, како је навео, воле своју земљу и раде на томе да људима у њој буде добро.

         "А биће нам добро онда кад успоставимо регионални мир, кад нико са ових простора не буде посматрао цео један народ кроз визуру поступака појединаца који су били злочинци", истакао је Трифуновић.

         Он је рекао да се благостање и узајамно поштовање не може градити без зрелог осврта на прошлост и коначног отклона од злочинаца чији су поступци имали катастрофалне последице.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари