Славуја америчке дубоке државе муче кошмари велике Србије и велике Русије

ЈАНУШ БУГАЈСКИ: МОСКВА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОДСТИЧЕ СРПСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ ПРЕМА ЦРНОЈ ГОРИ

Јануш Бугајски

* ФАКТИ: Пропагандисти америчког хегемонизма попут Бугајског одувек су продавали коктеле у којима је истина била само нужно зло. Али, сада Бугајски, ево, потпуно отворено лаже и тврди да влада у Београду упорно напада црногорску владу. Званични Београд - а имао је повода и разлога бар једном месечно – фактички уопште не дира ни Мила Ђукановића ни његов режим (владу). Чак и по цену незадовољства у јавности Србије. Међутим, Бугајском и његовим наредбодавцима је и то мало. На сву срећу, глас Бугајског појачавају само звучници Ђукановићеве пропаганде

_____________________________________________________________________________

         АМЕРИЧКИ аналитичар Јануш Бугајски изјавио је да илузија велике Србије и даље постоји у званичним круговима у Србији и храни још већу заблуду велику Русију, као и да влада у Београду, под руским утицајем, помаже странке које желе да угрозе независност Црне Горе.

         "Како би Србија постала кредибилан кандидат за чланство у ЕУ и позитиван фактор за стабилност региона мораће да се одвоји од пропагандног апарата Москве и њених корумпираних економских пипака", казао је Бугајски за подгоричку „Побједу“.

         Он је додао да се Србија посматра у Москви као руска испостава која може интервенисати у неколико суседних држава, нарочито у онима у којима живи знатна српска мањина.

         "Нажалост, влада у Београду често игра по руским нотама упорним нападима на црногорску владу или даје подршку странкама и политичарима који желе да угрозе независност Црне Горе", рекао је он.

         Према његовим речима, режим Владимира Путина ће наставити да дестабилизује Балканско полуострво промовисањем радикалног национализма, етничког конфликта, политичке поларизације и економске корупције.

         "Његов циљ је да подели Европу и подрије амерички утицај како би стекао стратешку и економску корист за ширење Русије. Недавно је подржао националистичку опозицију која је против споразума о имену између Грчке и Македоније како би спречио улазак Скопља у НАТО. Москва ће наставити да подстиче српски национализам према Црној Гори и да даје подршку групама које настоје да подрију и збаце демократски изабрану владу. Кроз рад у оквиру НАТО, Црна Гора сада има прилику да искорени погубан руски утицај и успостави заједнички фронт против субверзија Кремља", казао је Бугајски.

          (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари