Рама: Из Хага се не каљају само Тачи, Весељи и ОВК, већ и Косово* и сви Албанци

ЖАЛИ СЕ ДА ИМ ХАШКЕ ПОЛУОПТУЖНИЦЕ НАНОСЕ ШТЕТУ „БРЗИНОМ СВЕТЛОСТИ“

* Изјавио да га брине што ће они по свету који немају представу „о историјској неправди и трагедији нашег народа на Косову” стећи утисак да је - захваљујући страшним злочинима против човечности – у Приштини «инсталиран један криминални режим»

* ФАКТИ: Зна Рама да ће Американци и остали са Запада, који стоје иза могућег хашког удара на Тачија и компанију, то лако `продати` као помоћ Косову* и његовој „европској будућности“. Не кмечи он примарно због Тачија већ што не зна шта ће бити са `великом Албанијом`, а предобро зна да ће са Тачијем (ако се то заиста догоди) у затвор отићи не само ореол ОВК него и поглед из Тиране на Пећ, Косово Поље и Копаоник...

_______________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК владе Албаније Еди Рама изјавио је да је објављивање оптужнице за ратне злочине против председника привремених косовских институција Хашима Тачија и лидера ДПК Кадрија Весељија утицало на све, те да нису окаљана само два поменута имена и тзв. ОВК, већ и сви Албанци.

        Према његовим речима, управо то што се каже да се „сумња да су починили злочине”, претвара тај текст у „громове” који ударају далеко више од два имена, проламајући се светом, како каже, брзином светлости, којом се каљају, не само Тачи или Весељи, не само ОВК, већ и само Косово и сви Албанци.

Били су срећни кад су истовремено

постали почасни грађани Улциња

        Рама је рекао да замишља да би неко, у било којем делу света, ко нема никакву општу представу „о историјској неправди и трагедији нашег народа на Косову”, читајући синоћни текст несумњиво створио слику о једној земљи у сред Европе, где је, „захваљујући страшним злочинима против човечности инсталиран један криминални режим”, преноси Танјуг.

        Рама је на конференцији за медије, говорио о дешавањима на КиМ поводом јучерашње објаве Специјалног тужилаштва да је против Тачија и Веселија поднело оптужнице Специјалном суду, преноси Косово онлајн писање Кљан Косова.

        Албански премијер је рекао да су сви „били дирнути” када су то прочитали и навео да су „оснивачи ОВК осумњичени за низ злочина, оркестрирана убиства, отмице, нестанак, прогон и мучење невиних и беспомоћних људи, који изазивају и најудаљеније границе маште”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари