Пленковић по противницима ХДЗ туче - Србима и Јеврејима и тако пере НДХ

ВЛАСНИК КАФИЋА У РИЈЕЦИ: НИСУ НАМ ДОБРОДОШЛИ ГЛАСАЧИ И СИМПАТИЗЕРИ ХДЗ

„Three Monkeys"

* Дотакао се и коментара на изјаве ХДЗ-овог кандидата за градоначелника Загреба, Давора Филиповића, који је рекао да не зна ћирилицу и да не би знао да прочита реч („Бећарац“) коју су неки Загрепчани ћирилицом написали у Илици у част кантаутору Ђорђу Балашевићу: „Зашто би он морао знати стихове неке песме?“

* ФАКТИ: врди хрватски премијер да је то дискриминација која ХДЗ ставља у исту раван са Србима и Јеврејима. Па, неће бити Пленковићу! Ви сте Србе и Јевреје истребљивали као држава! Чим сте се дочепали државе кој се и данас дивите! А припаднике и гласаче твог ХДЗ нико не тера у (неки нови) Јасеновац, нико вас не коље и не присиљава да прелазе у православље и постају Срби! Неће бити, Пленковићу!  Не покушавај да обезвредиш невину српску и јеврејску крв коју су пролили они који су драги многима у ХДЗ. Не покушавај да увлачењем Срба и Јевреја у ваше хрватско политичко блато опереш НДХ!

__________________________________________

           АНДЕРЈ Пленковић је прецизирао данас да је порука власника кафића из Ријеке, где чланови и симпатизери његове странке нису добродошли, дискриминација, јер је ХДЗ у истој равни са Србима и Јеврејима.

           Власник речког кафића „Three Monkeys“ поручио је раније на свом Фејсбук профилу да "симпатизери и гласачи ХДЗ-а нису добродошли у кафић", јер су власници кафића понижени од Владе, премијера Пленковића и ХДЗ-а.

           Пленковић је раније данас коментарисао објаву власника ријечког кафића и поручио да је то дискриминација, а да је следећи корак фашизам.

           "Овај из Ријеке је еклатантан пример расизма, на корак до фашизма. Реч је о политички неписменој особи. Морамо мало педагогије, немојте се смејати", рекао је Пленковић, за којег медији кажу да је притом био веома нервозан.

           Упитан шта је у тој поруци дискриминаторско, Пленковић је рекао:

           "Где ви радите? Која сте кућа? Немојте ми постављати питања ако не знате о чему се ради. Ако нисте читали, предлажем да прочитате оно што су ти људи писали. Замените реч хадезеовци са Јеврејима и Србима, на пример, па ми реците да ли је то што су написали дискриминација", навео је Пленковић, пренио је хрватски портл Индекс.

Какав ЕУропејац: Пленковић однос свог кандидата

за градоначелника Загреба према ћирилици

пребацује на "Балашевићев стих"

           Додао је да је то последњи кафић на свету, тамо не би отишао.

           Дотакао се и коментара на изјаве ХДЗ-овог кандидата за градоначелника Загреба, Давора Филиповића, који је рекао да не зна ћирилицу и да не би знао да прочита реч коју су Загрепчани ћирилицом написали у Илици у част кантаутору Ђорђу Балашевићу.

           "Зашто доживљава нападе, зато што је политичким противницима опасан, неугодан им је. Зашто би он морао знати стихове неке песме? У чему је ту проблем", упитао је Пленковић.

           Опраштајући се од Балашевића, Загрепчани су реч "бећарац" написали ћирилицом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари