Паковић: Србија је најмрачнији од свих тамних балканских вилајета

УВЕРЕН ЈЕ ДА МУ ПРЕТЊЕ СТИЖУ У РЕЖИЈИ ПОЛИТИЧКЕ МАФИЈЕ КОЈА СЕ У СРБИЈИ ЗОВЕ ВЛАСТ

Са београдске премијере његове представе

* Редитељ представе "Сребреница. Кад ми убијени устанемо" оштро критиковао странке и појединце који користе "антинационалистичку реторику" и "либералне фразе о толеранцији" а блиско сарађују са Српском напредном странком

       * ФАКТИ: Кад би, неким чудом, сви у Србији сматрали да је његова "Сребреница. Кад ми убијени устанемо" позоришни антисрпски памфлет – Златко Паковић би вероватно сматрао да је Србија најмрачнији вилајет не само на Балкану. Њему је Мики Манојловић наменио ове своје речи: „Позоришни чин треба да буде изложен озбиљној анализи, критици. Било је те среће веома некад, пре све више нарастајућег паковићизма у овој држави у којој сваки самозванац, маргиналац с вишегодишњим стажом себе проглашава широко релевантним у свему чега се сваштарски дотакне. Истина је да овде нема више Дединца, Фотеза, Ђурића, Михиза, Финција, Киша, Ћирилова, Вегела, Первића, Стаменковића. Сада је Златко ту да велику празнину њиховог одсуства собом испуни. Можда би и могао да у томе напредује када би могао“

_________________________________________________________________

       ПОЗОРИШНИ редитељ и књижевник Златко Паковић изјавио је данас да је Србија "најмрачнији од свих тамних балканских вилајета" и да њоме влада "елита незналица".

       Паковић је у интервјуу за портал Tačno.net рекао да му претње које добија после премијере представе "Сребреница. Кад ми убијени устанемо" упућују они који "нису видели ни минут представе или снимка представе", и да то говори да живимо у друштву којег "не занимају емпиријске чињенице".

       Он сматра да су претње које добија "под дирекцијом политичке мафије која се овде господски зове власт".

       "Највише грозоморних претњи а свака је кривично дело угрожавања сигурности долази из редова такозваних навијача. Но, под скутима власти, заједно са хулиганима, налази се и културна елита, која пред мојом представом или кукавички ћути, или, попут (позоришног критичара Ивана) Меденице, покушава да је достављачки оквалификује као мањкав естетски предмет", рекао је Паковић.

       Он каже да му једни прете физичком, а други "културном ликвидацијом".

       Паковић је оштро критиковао странке и појединце које користе "антинационалистичку реторику" и "либералне фразе о толеранцији" а блиско сарађују са Српском напредном странком.

Он, Златко Паковић

       „Говоримо о онима који мисле својом задњицом, док њихови послодавци мисле њиховим главама. Антинационалистичка реторика, либералне фразе о толеранцији, служе им да камуфлирају сопствени опортунизам у окриљу најнетолерантније, најопскурније власти", рекао је Паковић.

       Паковић је додао да "нашим пределима" прети еколошка пошаст, а да се нашој омладини спрема "судбина клијентелистичке интелигенције и слугу и служавки већ стасалих газда".

       „Али, све то може да се преокрене, баш као у позоришној представи. То нам у позоришту показује још Есхил", рекао је Паковић.

       Златко Паковић је добио велики број претњи и увреда преко друштвених мрежа након премијере његове представе "Сребреница. Кад ми убијени устанемо".

       Паковић и глумци представе били су на мети и медија блиских власти, који су овај комад назвали "антисрпским памфлетом".

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари