Монтенегринска метастаза: Ђукановић најавио борбу против СПЦ, Србије и Русије до – задњег даха

ЗА СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ ТВРДИ ДА ЈЕ „АДУТ ИЗ РУКАВА“ БЕОГРАДА И МОСКВЕ

* Тврди да СПЦ Србији и Русији служи да покушају да понове оно што им није успело на дан избора пре четири године

* Обећава, као да већ нема Мирашеву „ЦПЦ“: „Врло ћу увјерено, до задњег даха, радити на обнови Црногорске православне цркве“. И као да му пола Црне Горе на литијама није показало шта мисли и о њему и његовој „Црногорској православној цркви“

* ФАКТИ: Овај иде путем без повратка. Ка својој Жутој греди. Ка ескалацији сопствене диктатур која више неће моћи да буде мека. Зато удара по Србији, СПЦ и Русији. Он ни себи не признаје да би му „задњи дах“ могли бити скори избори. А не зна као што ни владајући Карађорђевићи нису знали 5. априла 1941-ве да је дошао крај њиховој антисрпској државној конструкцији... Независно од свега, званичном Београду се, ево, свети што ујдурму из 2016-те није хтео и није смео да истера на чистац...

_____________________________________________________________________

        МОНТЕНЕГРИНСКИ председник у Подгорици Мило Ђукановић рекао је у интервјуу Првој ТВ да ће се до свог задњег даха борити за "обнову Црногорске православне цркве".

        Притом је – више него очекивано јер другу `муницију` више и нема – навео да је СПЦ „адут из рукава Москве и Београда“!

         Још је додао да СПЦ Србији и Русији служи да покушају да понове оно што им није успело на дан избора пре четири године.

        Изјавио је да верује да ће епидемија вируса корона бити наредног месеца под контролом, те да не размишља о одгађању избора. Потом се кумровачки ђак и милитантни атеиста вратио на оно што га највише `сврби`:

        „Црногорска црква је нестала након нестанка црногорске државе. Црногорска држава се обновила 2006. Логично је данас размишљање како објединити све православне вјернике“.

        У наставку се позабавио својим монтенегринским и режимским ситним везом:

        „Ова држава сматра да располаже обимном документацијом која говори да је значајна имовина настала до 1918. године, изграђена из буџета или прилозима, а која има културно-историјска својства и морала би бити државна. Па је на крајње сумњив начин у катастар уписана на имена неких приватних или јавних лица. Не желимо нити једну чашу која је туђа, али нећемо препустити нешто што је наше", поручио је Ђукановић.

Неће се дуго смејати

        Додао је да је убеђен да је СПЦ у почетку кренула са идејом да одбрани светиње од државе којој та добра припадају, али да су се сада појавили други заинтересовани.

        „То су адресе које су биле активне и на изборима 2016. године, а сада су те двије адресе нашле на истом послу, па су те двије адресе сада нашле да понове оно из 2016. године. Свјесни су да то не могу да ураде са истим играчима, односно просрпским и проруским партијама, и извукли су цркву као посљедњи адут из рукава. Због тога је врх СПЦ багателисао добре понуде са црногорских адреса, јер је сада инструисана од ових адреса како би се промијенила власт. А када се то деси, онда нема ни Црне Горе. СПЦ служи антицрногорским интересима и покушава да се стави у улогу некога ко је надређен Црној Гори", казао је Ђукановић.

        Као проверени манипулат, придодао је: „СПЦ може да буде само равноправна са осталим вјерским заједницама и ни зарез више од тога“.

        А он све ради на томе да је не само спусти „зарез“ и „тачку“ испод осталих, него и да је уништи.

        Иначе, говорећи о формулацији "лудачки покрет", коју је раније употребио за масовне литије широм Црне Горе, Ђукановић је казао да не зна како би другачије назвао оне који руше државу којој живе, и који руше свој дом.

        У том контексту је поновио: „Врло ћу увјерено, до задњег даха, радити на обнови Црногорске православне цркве“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари