Кроатолики Монтенегро изручује Сашу Синђелића Хрватској

КАО СВЕДОК-САРАДНИК ЗАВРШИО МИЛОВЦИМА ПОЛА ПРЉАВОГ ПОСЛА У МОНТИРАНОМ „ДРЖАВНОМ УДАРУ“

* Хрвати га траже ради издржавања казне затвора у трајању од 21 године за убиство и крађу

* ФАКТИ: Нема монтажних, лажних државних удара без монтирања, подметања и `монтера`.  Добровољно или не сасвим, Синђелић је у томе учествовао и може да рачун испостави једино себи самом. Да ли је за (прљаву или не сасвим, свеједно) улогу коју је одиграо заслужио захвалност монтенегринског режима? Вероватно јесте, али је морао знати са ким тикве сади. Нема у мафијашком НАТО-Монтенегру захвалности. Само рачуница, само голи интерес. Најбоље је ако те могу искористити и продати даље. Ако сметаш – или се сам склони или метак...

_______________________________________________________________________

        ВИШИ суд у Подгорици донео је одлуку о изручењу Хрватској Саше Синђелића, који је био сведок сарадник у поступку против оптужених за случај покушаја тероризма на дан парламентарних избора 2016. године у Црној Гори.

        Хрватска Синђелића потражује ради издржавања казне затвора од 21 године.

        "Решењем ванрасправног кривичног већа Вишег суда у Подгорици утврђено је да су испуњене законске претпоставке за изручење држављанина Републике Србије Саше Синђелића, по замолници за изручење Министарства правосуђа Републике Хрватске тој држави, а ради издржавања казне затвора у трајању од 21 године, изречене пресудом Жупанијског суда, због убиства и крађе", наводи се у саопштењу Вишег суда, пренео је подгорички портал ЦдМ.

        Након саслушања Синђелића и прикупљања потребне документације, суд је утврдио да он није држављанин Црне Горе, да се против њега у Црној Гори не води поступак за дело које је предмет захтева за изручење, да кривична дела за која се изручење тражи није извршено на територији Црне Горе, против ње или њеног држављанина, те да су ова кривична дела, како по важећем у време извршења тако и по актуелном кривичном законодавству Црне Горе прописана као кривична дела, па за иста није наступила апсолутна застарелост кривичног гоњења.

        "Такође, суд је утврдио да Синђелић није у Црној Гори већ правоснажно осуђен или ослобођен, да против њега кривични поступак није правоснажно обустављен, нити је оптужба против њега правоснажно одбијена, нити је за предметна дела правоснажно осуђен или ослобођен у трећој држави, те да је дело за које се изручење тражи прописана казна затвора у трајању од најмање једне године", наводи се даље у саопштењу.

        Синђелић има право жалбе на ово решење Апелационом суду Црне Горе у року од три дана од дана његовог пријема.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари