Комшић: Слажем се са Ханом да треба формирати Савет министара, али – прво АНП

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ФАКТИЧКИ ОДБАЦИО СТАВ БРИСЕЛА

* ФАКТИ: Комшић је Хану и врху ЕУ поручио: говорите у ветар. А он се то не би усудио да иза уцењивања Републике Српске АНП-ом не стоје НАТО и Американци. А где су Амери – ту су и Британци...

_______________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Жељко Комшић рекао је да се слаже с комесаром за проширење Европске уније Јоханесом Ханом у вези формирања власти у БиХ, али да прво треба доставити АНП.

         "Слажем се са господином Ханом да је без даљњег одгађања потребно именовати Савет министара БиХ", рекао је Комшић поводом изјаве комесара Европске уније за проширење Јоханеса Хана да је формирање власти у БиХ од суштинске важности за процес европских интеграција.

         Комшић је додао да је у том контексту одмах у Брисел потребно доставити Годишњи национални план (АНП), те истовремено именовати мандатара, како би се одблокирао процес формирања власти и како би се предузеле активности на испуњавању мјера и препорука из Мишљења Европске комисије о кандидатском статусу за чланство БиХ у Европској унији, саопштено је из кабинета председавајућег Предсједништва БиХ.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари