Комшић: Непослух и порицање судских одлука су побуна и стављање самог себе изван закона

„НИКАКВА ГАЛАМА НЕЋЕ ПРОМЕНИТИ ОДЛУКЕ ИНСТИТУЦИЈА БиХ, ДАКЛЕ – НИ УСТАВНОГ СУДА БиХ

* ФАКТИ: Жељко Комшић је фактички други муслимански (бошњачки) члан Председништва БиХ. У систему институција државне заједнице БиХ он игра улогу сличну оној коју судине-странци имају у уставном суду БиХ. Он би – као Шефик Џаферовић и Бакир Изетбеговић – волео да је БиХ држава и да њу њени органи надређени Републици Српској. Јако би волео, па да онда он ломи за `непослух` и `побуну`. А волео би и зато што га Хрвати не сматрају својим представником у Председништву БиХ

____________________________________________________________________

        НАЈАВЕ "непослуха и порицања судских одлука по правним прописима" су акт побуне и стављање самог себе изван закона, каже Жељко Комшић, коментаришући одлуке функционера из Републике Српске.

        "Владавина права је темељ европске цивилизације. Никакви нижи нивои власти не могу доводити у питање институције Босне и Херцеговине," казао је за Фену председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић говорећи о реакцији из Српске на Уставни суд БиХ, а поводом одлуке тог суда да је искључива надлежност БиХ регулисање питања државне имовине.

        Комшић је казао да су било какве најаве непослуха и порицања судских одлука по правним прописима било где на свету акт побуне и стављање самог себе изван закона.

        "Што се институције више доводе у питање, ми ћемо бити одлучнији да их бранимо. Било какво вануставно деловање је неприхватљиво и никакво галама и псовање неће променити одлуке институција БиХ па тиме ни Уставног суда Босне и Херцеговине," рекао је Комшић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари