Харадинај: Ја сам војник Америке на терену, ово се односи и на Србију и на Русију

„ТАКСЕ ОД СТО ОДСТО СМО УВЕЛИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСА СРБИЈЕ И РУСИЈЕ НА БАЛКАНУ“

* ФАКТИ: Зликовац Рамуш Харадинај признао је да је амерички зликовац, да ОВК – која је у међувремену проглашена за „војску Косова“ – америчка војска „на терену“. Признао је индиректно и да је Вашингтон увео 100-постотне таксе на робу из централне Србије и да их Вашингтон и не укида. Ово је фактичко стање „на терену“, а Доналд Трамп може да демагошки прича шта му је воља. А с обзиром на све што сада ради Венецуели – зликовац Рамуш Харадинај је и његов лични војник, а преименована ОВ – Трампова војска

________________________________________________________________________

          ПРЕМИЈЕР привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, који борави у САД, у једном интервјуу поновио је да су односи између Косова и САД добри, а да је такса од 100 одсто на српску и робу из БиХ уведена "против интереса Србије и Русије на Балкану", преноси Газета блиц.

          За себе је рекао да је "амерички војник на терену који извршава наредбе".

          "Наши ставови су слични ономе за шта се Америка залаже, они који су на терену су свесни тога, а ја сам војник Америке на терену", рекао је Харадинај, те додао да се то односи пре свега на Русију и Србију.

          Он је навео и да само "примењује наређење у односу на ситуацију на терену“ и да верује да се "јачањем Косова јачају и амерички интереси и уклањају руски и други интереси".

          Харадинај је у петак отпутовао у САД, најављујући да ће имати састанке са америчким званичницима, наводи Газета блиц.

          Приштински Лајми, је међутим, раније пренeо, позивајући се на изворе из Харадинајевог кабинета, да се неће састати са америчким званичницима, већ с представницима албанске католичке заједнице.

          Иначе, Харадинај је због увођења сто одсто већих такси на производе из Србије, од краја прошле године био под санкцијама САД, тако што му је онемогућено добијање визе, па тако није могао да присуствује традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону, почетком године, иако је био позван.

          (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари