Генерал Бен Хоџис Србији: Шта ће вам Панцир С1 – од Запада вам ништа не прети

ОВО ЈЕ `АМЕРИЧКИ ТАЧНО`: НИШТА НАМ ОД ЗАПАДА НИЈЕ ПРЕТИЛО НИ 1999.

Какав паметњаковић - Бен Хоџис

* Министарство одбране саопштило да је Александар ВУЛИН рекао да набавком дефанзивног наоружања, јединог таквог у региону, Србија наставља с јачањем своје одбрамбене моћи и увећањем потенцијала одвраћања

* ФАКТИ: Да смо `99 у потенцијалу одвраћања имали С-300, „Бук“ и нешто слично Панциру - Американци и остали натовци се, могуће је, не би усудили ни да нам Рачак подмећу ни да нам отимају КиМ, Аико и би -  `љубав`, коју према Србима осећају, скупо би платили

__________________________________________________________________

        УМЕСТО што купује скупе оружане системе против непостојећих претњи из ваздуха, верујем да Србија на много бољи начин може да улаже драгоцена средства, изграђује инфраструктуру и отвара радна места, што би младим грађанима Србије вратило веру у бољу будућност, рекао је амерички генерал потпуковник Фредерик Бен Хоџис.

        Он је тако за Глас Америке прокоментарисао информацију да је први део противваздушног ракетног система "Панцир С", који је Србија купила од Русије, стигао на аеродром у Батајници.

        Генерал Хоџис, бивши главнокомандујући америчких копнених снага у Европи, рекао је да државе имају право избора добављача војне опреме и оружја.

        „Свака држава има право да набавља оружје по сопственој вољи. Волео бих да видим и да се друге западне државе укључе у конкуренцију за обезбеђивање онога што Србији треба. Србија има и других пријатеља и могла би да постигне много више од потпуне зависности од Русије“, сматра Хоџис.

        Хоџису, како преноси Глас Америке, није јасна сврха коју ће тај одбрамбени систем имати у Србији.

        „Питам се чему ли ти системи служе? Од кога Србија сматра да треба да се брани? Запад је неуморан у проналажењу начина да приђе Србији. И не представља никакву претњу Србији", рекао је Хоџис.

        Министар одбране Александар Вулин саопштио је да је 22. фебруара на аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, код Београда, стигао први део руског система противваздушне одбрана (ПВО) "Панцир С1".

        Како је саопштило Министарство одбране, он је рекао да набавком дефанзивног наоружања, јединог таквог у региону, Србија наставља с јачањем своје одбрамбене моћи и увећањем потенцијала одвраћања.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари