Џаферовић: Ако жели да постоји - Република Српска може бити само административна јединица унутар БиХ

N1 РЕКАО: А МОЖЕ И НЕ ПОСТОЈАТИ КАО ЕНТИТЕТ – НЕКА ПОВЕДУ РАЧУНА О ТОМЕ

 

Зелено по његовој мери

* „Ради се о смишљеном покушају да се повежу БиХ и статус босанскохерцеговачког ентитета Република Српска с будућим преговорима Србије и Косова који треба да се десе 2. септембра. И одмах да кажем да је то узалудан посао и то се никада неће догодити. РС и Косово немају ништа заједничко, једино што је заједничко је то што је Милошевићев режим и у БиХ и на Косову извршио масовне злочине

* ФАКТИ: Ах, како би он волео да је Република Српска само административна јединица, па да БХ7муслиманима не смета да признају Косово* и да  се сврстају у НАТО фалангу! Ах, како му одговара да заборави да  су он и његови прво (незаконитим референдумом) извршили геополитичко-историјску агресију на српски народ у БиХ, а потом и почели да први убијају (Башчаршија, Сијековац...)

_______________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је данас за телевизију N1 да Република Српска може бити само административна јединица унутар уставоправног поретка Босне и Херцеговине или не постојати као ентитет.

       Уз поруку-претњу да „добро поведу рачуна о томе“.

       Говорећи о наводима да ће током преговора Србије и Косова у Сједињеним Америчким Државама говора бити и о статусу Републике Српске, нагласио је да се ради о "смишљеном покушају".

       "Ради се о смишљеном покушају да се повежу Босна и Херцеговина и статус босанскохерцеговачког ентитета Република Српска с будућим преговорима Србије и Косова који треба да се десе 2. септембра. И одмах да кажем да је то узалудан посао и то се никада неће догодити. РС и Косово немају ништа заједничко, једино што је заједничко је то што је Милошевићев режим и у Босни и Херцеговини и на Косову извршио масовне злочине. Република Српска може бити само административна јединица унутар уставоправног поретка Босне и Херцеговине или не постојати као ентитет, нека добро поведу рачуна о томе. Свако повезивање БиХ с преговорима Србије и Косова води комплетан регион у дестабилизацију", рекао је Џаферовић.

       Додао је да Србија треба на делу да докаже пријатељство према Босни и Херцеговини.

       Истакао је да не постоји никаква повезница између БиХ с преговорима Србије и Косова.

       „То су одвојене ствари. Они воле да кажу да су гарант Дејтонског мировног споразума. Србија је учесница у рату у БиХ, она је вршила агресију и због тога је потписница. Обавеза која из Дејтонског мировног споразума за потписнице Србију и Хрватску је да поштују суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине и да не подузимају ниједну радњу која би то угрозила. Немају никаква права, а поготово она права која они у свакодневној пракси кажу да имају“, поручио је он у разговору за N1.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари