Ђукановић на пола корака од монтенегринског поклича „за државни дом спремни“

ЦРНОГОРСКЕ СРБЕ ПРОГЛАСИО ЗА ЉУДЕ КОЈИ СУ СЕ „ОДРЕКЛИ СЕБЕ САМИХ“

* Позвао Србе да заједно са њим „развијају „државни дом“, а онда им у лице сасуо Секулу Дрљевића као државотворног антифашисту: "Сјетимо се да је увијек вододијелница била између оних који су суштински патриоте, слободари, антифашисти и оних других, који су заступали супротна становишта, али увијек са позиције да служе неком другом, против Црне Горе“

* ФАКТИ:  Монтенегрин коме не сметају Дрљевићеви стихови у химни коју им је наметнуо, црногорске Србе оптужио да „потенцирају своју припадност другој држави“, то јест – Србији која тобоже на њих гледа као на крпе. Дакле: подгорички мафијаш-србофоб зна како у Србији гледају на Србе. Ако Србија има разлога да некога држи ниже и од „крпе“ онда су то браћа Ђукановићи, а капо Ацо је сваки час у Београду...

_______________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукновић је у оквиру изборне кампање данас рекао да они који потенцирају своју припадност другој држави треба да се замисле јер им је једини паметан избор да се врате Црној Гори.

       Не апострофирајући Србију, нагласио је да их „у тој другој држави уопште не цијене и гледају их као крпу“.

       Ђукановић је у интервјуу Телевизији Никшић рекао да они треба да помогну власти у Црној Гори да, како је навео, заједно развијају "државни дом".

       "Сјетимо се да је увијек вододијелница била између оних који су суштински патриоте, слободари, антифашисти и оних других, који су заступали супротна становишта, али увијек са позиције да служе неком другом, против Црне Горе. То је, нажалост, зла коб Црне Горе кроз историју, али морамо се ухватити у коштац с тим, не смијемо се помирити да је то трајна судбина Црне Горе", казао је Ђукановић, пренeо је портал РТЦГ.

       Истовремено, додао је, власт мисли о буђењу позитивних емоција код људи који су свим својим породичним коренима везани за Црну Гору.

       "Нико од нас нема другог дома. Оптичка је варка ако мисле другачије мислећи људи у Црној Гори, да их због тог потенцирања припадности другом народу на тој адреси више цијене. Не цијене их уопште, сматрају их обичним крпама које се одричу себе самих", рекао је.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари