Демократска странка поптуно на `линији Хага` - опет ће сјајно проћи на изборима

ПОЗВАЛА ВЛАСТ И ВУЧИЋА ДА ПРЕСТАНУ СА ПРАВЉЕЊЕМ „ХЕРОЈА ОД РАТНИХ ЗЛОЧИНАЦА“

* ФАКТИ: За Демократску странку је ревизионизам све што има питања поводом хашког кројења постјугословенске историје. Само, то је поглед на ствари достојан неке од НВО које финансирају америчке фондације. Срба који су спремни да под то легну има, међутим, само онолико колико је Саша Јанковић добио на председничким изборима. А ДС ће те гласове и даље морати да дели са Драганом Ђиласом, Чедом Јовановићем, Вуком Јеремићем, па и Бошком Обрадовићем. Ништа суштински неће променити ни уједињавање са Борисом Тадићем и Небојшом Зеленовићем. Изгледа да ће опет бити крив српски народ који не разуме да му без ДС нема будућности

_____________________________________________________________________

             ДЕМОКРАТСКА странка осудила је "сваку релативизацију" пресуде у Хагу којом је бивши председник Републике Српске Радован Караџић осуђен на доживотни затвор због ратних злочина у БиХ и позвала актуелну власт и председника Србије Александра Вучића да "престану са кампањом представљања ратних злочинаца као хероја".

             Наводећи да је јучерашња пресуда "битна за суочавање са прошлошћу, утврђивање одговорности и стварање претпоставки за грађење будућности без хипотеке прошлости", ДС је оценила да се том пресудом "утврђује појединачна одговорност и доказује да српски народ, колективно, не носи кривицу за учињене злочине".

             "То пружа сатисфакцију жртвама и наду свима који се боре за хумане идеале слободе, мира и разумевања. Управо ту лежи одговорност нас, појединаца и странака, друштва у целини да у периоду који је пред нама онемогућимо ревизионистичка тумачења, националистичку реторику и насиље према неистомишљеницима", стоји у саопштењу.

             Божовић у Загребу тражи помоћ да „Србија

                  поново постане демократска земља“

             Посланик Демократске странке у Скупштини Србије Балша Божовић разговарао је данас у Загребу са председником Социјалдемократске партије Хрватске Давором Бернардићем о предстојећим изборима за Европски парламент и начинима на које ће будући европски посланици моћи да помогну Србији да поново постане демократска земља у којој се поштују људска права, владају закони, а институције и медији слободни.

             Божовић и Бернардић су оценили да је европска будућност и што бржа интеграција у Европску унију свих земаља региона једина гаранција бољег и квалитетнијег живота грађана, те да је остваривање такве будућности заједнички задатак демократских странака.

             "Овај сусрет први је у низу састанака са кандидатима за предстојеће изборе за Европски парламент из сестринских странака, а Хрватска је прва земља у којој су овакви сусрети одржани, будући да су земље региона које су већ чланице ЕУ и прогресивне и демократске снаге у њима најближи савезници које ће Србија имати и у европским интеграцијама и у изградњи демократије", наведено је у саопштењу из ДС-а.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари