Да ли је Војска Црне Горе фактички разоружала део својих припадника српске националности?

ИН4С:  РЕЧЕНО ИМ – БЕЗ ПОСЕБНОГ ОБРАЗЛОЖЕЊА - ДА НЕ ДОЛАЗЕ НА ПОСАО „ДО ДАЉЕГ“

* Наводно су сви војници српске националности, који су били распоређени на дужностима обезбеђења војних објеката и магацина, широм Црне Горе, након хапшења владике Јоаникија и осам свештеника усмено обавештени -  без икаквог образложења - да не долазе на посао до даљег

* У медијском простору се појавиле и тврдње да је министар одбране Предраг Бошковић упутио директиву старешинама да по дубини утичу на припаднике Војске Црне Горе који се изјашњавају као Срби да промене националну припадност уколико не желе да буду одстрањени из службе

* Министар одбране Предраг БОШКОВИЋ  тврди да нико од Срба у ВЦГ није добио отказ: „У ВЦГ ће увијек бити мјеста за све нације и религије, за оне који ову државу доживљавају као своју и немају резервну, који ће увијек стати у одбрану своје државе. Небитна је нација и религија, већ само однос према држави

* ФАКТИ: Бошковић и монтенегринска страна негирају да су униформисани Срби подобијали ОТКАЗЕ. Међутим, тиме ништа не оповргавају. Сасвим је могуће да је он разоружао Србе не делећи им откате, то јест – не истерујући их из ВЦГ. Како је објавио ИН4С: само су оне који обезбеђују војне објекте и магацине уклонили послали кућама. Без наоружања за које су задужени...

________________________________________________________________________

         ПОСЛЕ хапшења свештенства Српске Православне Цркве на челу са епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем, црногорска власт је одлучила да се обрачуна и са професионалним припадницима Војске Црне Горе српске националности, објавио је портала Ин4с.

        Пренео је да су сви војници српске националности, који су били распоређени на дужностима обезбеђења војних објеката и магацина, широм Црне Горе, усмено обавештени -  без икаквог образложења - да не долазе на посао до даљег.

        Реч је о дужностима која се обављају уз обавезно ношење задуженог наоружања и муниције. Они су, на тај начин, разоружани и послати кући, а на њихово место су наводно дошли припадници Војске Црне Горе црногорске и бошњачке националности.

        Медији наводе и да је министар одбране Предраг Бошковић, у више наврата, упутио директиву старешинама да утичу по дубини на оне припаднике Војске Црне Горе који се изјашњавају као Срби, да промене своју националну припадност уколико не желе да буду одстрањени из службе.

        Министар Бошковић је негирао данас писање појединих медија у Црној Гори да су припадници српске националности добили отказе.

        Бошковић тврди да нико у Војсци Црне Горе није добио отказ због српске националности, пренео је подгорички портал ЦдМ.

        Он је рекао да су исте или сличне дезинформације пласиране у свим претходним годинама на порталу Спутњик и српским медијима.

        "Оно што сам тада, поручујем и сада: да ће у ВЦГ бити мјеста за све нације и религије, оне који ову државу доживљавају као своју и немају резервну, који ће увијек стати у одбрану своје државе. Небитна је нација и религија, већ само однос према држави", рекао је Бошковић.

        Део црногорских медија објавио је да су поједини припадници ВЦГ подобијали отказе, због сумње да би у случају већих нереда могли да се „окрену против државе“.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари