Запад Србији прави „смак света“, а сад хрли у Србију пред „смаком света“

ХОЋЕ ЛИ РТАЊ ПОСЛЕ 21. 12. 2012. ПОСТАТИ - СРПСКО ТУРИСТИЧКО „МЕЂУГОРЈЕ“?

Ртањ

  • Села око чувене „енергетске планине“ преплавили „напредни и цивилизовани“ Немци, Енглези, Американци и ко све не, натоварени залихама за преживљавање, све са ситном децом, са набреклим новчаницима. У нади да ће у подножју планине Ртањ бити поштеђени „скорог смака света“
  • Ако мислите да је ово само туристичка атракција којом ће се окористити домишљати сељаци, варате се. Научници, окупљени у друштву „Дух Ртња“ припремају се да 21. 12. 2012. остваре свој сан. „Отвараће портале“ ка другим димензијама, мериће зрачења, вибрације и стујања Ртња и покушаће да успоставе контакт са „вишим духовним бићима“
  • Неки ће можда призивати и НЛО, који је недавно видео председник општине Бољевац. Са своје терасе...

       Пише: Наташа Букоња

       ДА ли је ико, ко није из источне Србије, чуо за село Врнча, или можда Шарбановац? 

       Реч је о селима у „земљи сељака, на брдовитом Балкану“ која само чекају да Србија уђе у Европску унију и придружи се напредној, западној цивилизацији. Е, сада замислите изразе лица становника тих истих села кад су се на праговима њихових кућа појавили напредни Немци, Енглези, Американци и ко све не, натоварени залихама за преживљавање, све са ситном децом, са набреклим новчаницима. У нади да ће у подножју планине Ртањ бити поштеђени смака света, најављеног за 21. децембар 2012. године.

       „Напредна цивилизација XXI“ века сјатила се на Ртањ, а како - то је већ посебна прича.

       Више од две трећине Американаца никада није поседовало пасош, а готово исто толико - никада није напустило област у којој живи.  Таквим - ако већ негде треба да путују - за то је потребан веома ваљан разлог као што је крај света.

       Можете ли да замислите трошкове прекоокеанског лета авионом? Да ли су куповали повратне, или карте у једном смеру јер, ако дође до краја света, повратни лет им неће бити потребан?

       Шта ли су урадили са некретнинама које поседују, или са рачунима у банци?

       Шта ће бити са вишегодишњом штедњом намењеном за школовање потомака? Та штедња ће се, вероватно, истопити током ишчекивања краја света, а профитираће и задовољно трљати руке паметни, српски сељак.

       Какве везе има то што је ове године суша преполовила род на њивама, или што је цена „живе ваге“ безмало угасила сточарство?

       Оно што је преостало биће, по астрономским ценама, сервирано ненаданим гостима,  зачињено причама о светлећим куглама и летећим тањирима које ће странци халапљиво гутати заједно са јагњећим специјалитетима и питама по којима су домаћице овог краја надалеко познате.

       Ако мислите да је ово само туристичка атракција којом ће се окористити домишљати сељаци, варате се. Научници, окупљени у друштву „Дух Ртња“ припремају се да 21. 12. 2012. остваре свој сан. Они ће „отварати портале“ ка другим димензијама, мериће зрачења, вибрације и стујања Ртња и покушаће да успоставе контакт са „вишим духовним бићима“, а можда ће призвати и НЛО, који је, иначе, недавно видео председник општине Бољевац. Са своје терасе.

       Цео овај спектакл ће трајати четири дана зато што „поравнање“ почиње 20. децембра, са кулминацијом 23. 12, да се све некако заврши 24. децембра.

       Да све буде уредно забележено и остављено потомцима „за наук“, постараће се Телевизија Прва, часопис Треће Око и бројни новинари који ће бити на лицу места на -20 степени Целзијуса, јер се „смак света“ дешава само једном у животу.

       За нас остале, остаје да пратимо дешавања на Ртњу и око њега и да се замислимо.

       Све остало ће нам рећи бројке на крају туристичке сезоне и приходи од истих.

       Можда Србија - после свега, ако буде туристичке и друге довитљивости - добије своје међугорје.

       Мало су Егзит и Гуча, Лепенски Вир и манастири, Сирмијум и Виминацијум... 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари