ВАТИКАН: Неће бити смака света, о томе не вреди ни расправљати

ЗА МАЈЕ СЕ 21. ДЕЦЕМБРА ЗАВРШАВА САМО ЈЕДАН

ОД КАЛЕНДАРСКИХ ЦИКЛУСА, А НЕ СВЕТ

Опсерваторијa у Ватикану

  • Директор Опсерваторије у Ватикану, свештеник Хосе Фуентес: „Да, свемир се шири и ако су поједини модели тачни, у једном тренутку ће се одвојити, али не за неколико милијарди година. Хришћани дубоко верују да смрт никада не може да има последњу реч”

        ДИРЕКТОР Опсерваторије у Ватикану, свештеник Хосе Фуентес негирао је све бројније наводе о томе да ће за две недјеље наступити крај света и да је то записано у календару древног народа Маја. 

       „Неће наступити крај света за две недеље, упркос томе што се предвиђа супротно“, написао је Фуентес у ватиканском листу „Осерваторе романо“, истичући да „није вредно ни расправљати“ о сценаријима страшног суда на основу мајанског календара, који су преплавили интернет пред наводну апокалипсу 21. децембра.

       „Да, свемир се шири и ако су поједини модели тачни, у једном тренутку ће се одвојити, али не за неколико милијарди година“, тврди Фуентес и истиче да хришћани дубоко верују да „смрт никада не може да има последњу реч“, пренео је АП.

       Мајански календар почиње 3.114. године пре нове ере и дели време на раздобља од око 400 година, позната као бактуне.

       Маје су избројале 13 бактуна од којих се последњи завршава 21. децембра 2012, што је покренуло праву лавину тврдњи да је древни народ заправо за тај датум прорекао смак света.

       Стручњаци, међутим, наводе да се за Маје 21. децембра завршава само један од календарских циклуса, а не свет.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари