Пентагон отворено упозорио Саудијску Арабију да не купује руске зенитне ракетне системе С-400

ИЗА „ЗАБРИНУТОСТИ” СА КОЈОМ ЈЕ НАСТУПИО, КРИЈЕ СЕ СУРОВИ ЗАХТЕВ – КУПУЈТЕ И ДАЉЕ АМЕРИЧКО

          СЈЕДИЊЕНЕ Државе брине што низ њихових савезника показује интерес за куповину руског зенитног ракетног система С-400 – изјавила је потпуковник Мишел Балданза.

          Портпаролка Пентагона поводом намере Саудијске Арабије да крене путем Турске и купи тај моћни руски ракетни систем додатно је рекла:

          „Забринути смо јер смо више пута већ указивали на важност очувања оперативне компатибилности војне технике савезничких земаља са наоружањем Сједињених Држава. Нарочито када се улази у велике војне набавке. Компатибилност је потребна због заједничког одбијања претњи”.

          Балданза је указала да „САД и Саудијску Арабију повезују јаке нити у сфери војних набавки”.

          „Забринутост” је обланда за сурови захтев – не купујте руско, купујте и даље америчко наоружање.

          Пентагон и Бела кућа су у овом тону и са истом `аргументацијом` упозорили Анкару да не купује С-400. Међутим, без ефекта на који су вероватно рачунали.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 01:48 08.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

RUSKI ZENITNI RAKETNI SISTEMI S-400 koje kupuju Saudijanska Arabija a i Turčinska te RUSKI ZENITNI RAKETNI SISTEMI S-300 koje kupuje Persija su izvozne verzije pomenutih raketa koje se samoraznesu ako jih okrenu prema Rusiji i svim ruskim saveznicima u svetu!

Roggyo's picture
Roggyo 12:52 08.10.2017.

 • +12
Voting is closed.

Већ данима читам твоје коментаре да се С400 саморазнесе и пошто ми је доста смеха, да те питам за неки линк, извор информација о саморазнесењу С400? Покажи нам неког стручњака који је то рекао? И кад смо код тога, кажи нам шта је са отварањем фабрике Калашњиков у највећој терористичкој држави на свету, Саудијској Арабији, јер дозволу за то је дао Путин лично! Оће ли и Калашњикови у рукама терориста да се саморазнесу. Стварно си геније! Русија је са тим чином почела да финансира терористе и пљунула у лице свима, јер паре су увек на првом месту! Коцкице се полако поклапају и Путин је можда заиста јеврејин који само глуми Руса! Прави Рус НИКАД тако нешто не би урадио, тј. понашао се лицемерно ко западни лидери због пара!

milovan's picture
milovan 09:51 08.10.2017.

 • +21
Voting is closed.

Nekada se polemisalo o sistemu S300, koji je svojevremeno Bio najmoderniji PVO sistem u svetu. Raspadom Varsavskog pakta, sistemi S300 ostali su u Istocnoj Nemackoj (vojska DDR), Cehoslovackoj i Grcka je kao NATO zemlja uspela da kupi te sisteme. Svima je poznato da je SSSR imao posebnu varijantu naoruzanja za izvoz, a to je nastavila i Rusija.SSSR se raspao davno, nijedna NATO zemlja nije dokucila niti otkrila tajne niti kopirala sistem S300. Trik je u tome, kada neko pocne da kopa tamo , gde je tajna zakopana dolazi do eksplozije. Tako je i u Rusiji, jednom zatvoreno, nema otvaranja. Koliko u tome ima istine, ja neznam, a da je neko uspeo da ga kopira NJET.

Иванка's picture
Иванка 12:48 08.10.2017.

 • +21
Voting is closed.

Ако непријатељи Русиjе псују Путина - значи он све чини исправно. :)
https://www.youtube.com/watch?v=uAjNDDxJ-3k

Roggyo's picture
Roggyo 14:04 08.10.2017.

 • +14
Voting is closed.

Путина не псују непријатељи Русије због терористичке Саудијске Арабије, него ПРИЈАТЕЉИ, зато што Русији не доликује да се понаша лицемерно као Америка и запад!!! По ко зна који пут изврћете моје речи! Људи који ВОЛЕ и ПОШТУЈУ Русију и на истоку и на западу су РАЗОЧАРАНИ јер се Русија понаша као Америка због 2 милијарде долара!

Видим да вам лупају плусеве због глупости о експлодирању С4г00 али ми још увек нико нигде није навео пример! То да се домаћи Руски системи разликују од оних за извоз зна и моја баба! А разлика је једино у томе што имају мањи домет, мање пуњења и још понешто. Дакле ови домаћи системи су бољи по неким карактеристикама и то је све! Нема никакве експлозије! Уосталом демантоваћу вас примером Кине, која је копирала неколико врста Руског оружја и Руси су чак јавно негодовали! Не ради се о пушкама, него о авионима, ракетама и подморницама (дакле сложеним системима) и НИШТА НИЈЕ ЕКСПЛОДИРАЛО НЕГО СУ КИНЕЗИ ФАЛСИФИКОВАЛИ РУСКО ОРУЖЈЕ! Тако да не лупајте глупости са експлозијама!

Да вас све питам једно питање. До пре 20 дана сте сви правдали Русију што не даје Србији бар застарели С300 за извоз тиме што сте говорили да зато што Србија иде у ЕУ, иако Русија и Путин ЈАВНО ПОДРЖАВАЈУ СРБСКИ ПУТ У ПРОПАСТ ТЈ. У ЕУ!!! . Пошто вас сад демантују примери Турске и Саудијске Арабије па и слепац може да види да није тачно да Србија никад није добила С300 због прозападне политике, који је сад ваш изговор за Србију? Подсећам да С300 одавно има Грчка која је одавно и у ЕУ и у НАТО, имала га је и Хрватска а сад су се још договорили да ће не С300 о којем Србија сања већ 30 година него најсавременији С400 добити вековни руски непријатељи (највећи после германа) турци који су такође у НАТО. А ових дана смо чули још гору вест да ће најгора и најопаснија држава на свету после Америке и Израела, Саудијска Арабија због које гину Руси у терористичким нападима у самој Русији и Сирији, јер управо С.А. финансира све терористичке групе и шири најекстремнију верзију ислама, добити најсавременији С400 и плус фабрику Калашњикова. Да ли сад коначно видите да није тачно да Србија никад није добила С300 због прозападне политике!? Који је сад ваш изговор за не наоружавање Србије од стране Русије са С300 ДЕЦЕНИЈАМА И ТО ЧАК НИ ПОСЛЕ БОМБАРДОВАЊА ЈЕР ОРУЖЈЕ ТРЕБА СРБСКОМ НАРОДУ А НЕ ВУЧИЋУ ИЛИ ТАДИЋУ? Ја ћу вам рећи, јер одговор нам је већ много пута дао Рогозин. СРБИЈА НЕМА ПАРЕ!!!

А ви што правдате наоружавање турака и сауда миром у свету, сте заиста неозбиљни! Шта је миром на Балкану и са заштитом Србије и Србског народа окруженог хијенама са свих страна, који су Русији купили време својом крвљу да Руски народ прогледа 90-тих и да Русија ојача?! Пуштени смо низ воду јер смо због ратова и санкција и пљачке политичара које подржава Путин потпуно осиромашени и зато нас је Русија отворено замењала за Сирију богату нафтом! Дакле опет се ради о парама! Зато Путин подржава највећи шљам у Србији попут вучића и дачића а пре тога Тадића и екипу уместо Срба патриота који воле Русију као и Србију ако не и више, да би имао изговор за не помагање Србији! Навешћу вам још пример динкића који је економски убио и уништио Србију. Тај економски убица је после изласка из политике почео да ради у руској државној банци! Срби, много сте наивни! Због срца не знате да размишљате главом!

Иванка's picture
Иванка 14:24 08.10.2017.

 • +16
Voting is closed.

"Видим да вам лупају плусеве због глупости о експлодирању С4г00 али ми још увек нико нигде није навео пример!"
Мне? Я об этом никогда не писала.
А что касается оружия - продавали, продаем и будем продавать. Если американцы захотят купить - мы и им продадим. Мы его для того и производим, чтобы продавать. Все продают оружие - и Америка, и Израиль, и Китай. А России - запрещено? Продукция нашего ОПК - важная статья наших доходов (в Америке - то же самое). Что в этом неприличного? Да, саудиты будут производить наш Калашников по лицензии. Так они хотя бы лицензию купили. Куча стран производит Калашников без нашего разрешения.
Не понимаю причину вашей истерики.
По поводу врагов России - это очень просто. Всякий внутри России, кто против Путина, - Иуда. Всякий вне России, кто против Путина, - враг России. Потому что не будь Путина - сегодня не было бы России. У кого есть хоть маленько мозгов, тот это понимает.

milovan's picture
milovan 15:29 08.10.2017.

 • +15
Voting is closed.

Ivanka*! Plah, plahovit, nagao covek, a bogme i ogranicen- bez ulepsavanja. Stoga kod Srba se kaze: Nema posla u plaha glavara! PPNJ! Nas danasnji glavar Aleksandar Mlitavi, ako ne pocne da se malo uspravlja naspram Brisela, dobice grbu ili ce ostati Mlito vo vijek vjekovah! Ima itekako uspravnih i ispravnih Srba i oni su vecina naspram plahovitih i mlitavih. TIHA VODA BREG RONI!!!

Roggyo's picture
Roggyo 15:57 08.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

Проблем је што продајете НАЈСАВРШЕНИЈЕ ОРУЖЈЕ ЗА ИЗВОЗ ДРЖАВАМА КОЈЕ ФИНАНСИРАЈУ ТЕРОРИЗАМ А СРБИЈИ ВЕЋ ДЕЦЕНИЈАМА НЕЋЕТЕ ДА ПРОДАТЕ НИ ЗАСТАРЕЛИ С300! Дакле ако продајете оружје највећем олошу, како сами кажете са задовољством, одговорите нам зашто онда и Србији не продате С300 већ деценијама?

А о експлодирању С300 или С400 прочитајте овај чланак од пре 7 година, како је Кина копирала гомилу руског оружја, да је Русија Кину чак тужила због копије авиона Сухој 27. Осим тога, копирали су и С300 само што је мање способан. Сухој 27 су копирали пре тачно 10 година а чланак је стар 7 година, што значи да су кинези до сад много научили! Ако кинези знају да копирају руско оружје, неозбиљно је мислити да то не знају да копирају и проуче американци! Прочитајте само овај чланак а има их гомила који се озбиљније баве овом темом на руском језику али ово сам нашао на Србском:

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:294622-Kloniran-Su-27-kopira...

А то што ви Иванка кажете да за сваког ко живи у Русији и не подржава Путина називате Јудом а противнике Путина ван Русије сматрате непријатељима јер да нема Путина не би било ни Русије, то је ваше лично право! Па бих вас питао зашто то исто право ускраћујете нама у Србији? Јер захваљујући вучићу Србија и Срби нестају! Послужићу се вашим речима. Свако ко подржава вучића подржава нестанак Србије и ако вучића подржава Србин он је Јуда или издајник а сви ван Србије који подржавају вучића су непријатељи Србије! Србија захваљујући вучићу нестаје и као што ви волите Русију и ми волимо Србију! Тренутно највећу подршку вучић и влада Србије на челу за лезбејком хрватицом имају од руског државног врха и Пузина лично, што значи да је Русија непријатељ Србији јер подржава њен нестанак и то управо по вашим личним мерилима Иванка, само што ви говорите о Русији а ја о Србији. Дакле ви имате право да бринете за Русију да не нестане, а ми Срби морамо мирно посматрати нестајање Србије и не смемо бобу рећи боб тј. показати прстом на наше непријатеље који подржавају нестанак Србије, него се морамо правити слепи! То што ви причате су двоструки стандарди типични за ваше западне партњоре! Мени је много драго што је Русија опстала и ојачала и волео бих да је много јача него што јесте! Јако мије жао што је Русија изгубила много територија распадом СССР-а и волео бих да Русија поврати све њене територије! Али сам забринут за Србију и љут на Путина што отворено помаже нестанак Србије подршком вучића! И вучић није једини Србски непријатељ кога подржава Путин, има их пуно и то не само Срба него и странаца! Немац шредер је Путинов добар пријатељ а управо он је бомбардовао Србију, отео Србији Косово и Метохију и дао шиптарима! Хрват месић чији предци су убијали Русе и клали Србе а он лично разбио Југославију и протерао Србе са вековних огњишта у данашњој хрвацкој је добио највеће одликовање лично од Путина! Русија је под Путином подржала ђукановића и одвајање Црне Горе од Србије да би Путинови пријатељи олигарси тамо направили бизнис и то је отворило пут за претварање великог броја Срба у Монтенегрине, напад на Србски језик и Цркву и улазак ЦГ у НАТО и тако је Србија дефинитивно одсечена од мора! Путин је лично подржао много људи и држава које раде на нестанку не само Србије него и Срба! Тако да љутите се колико хоћете али после 20 година Путинове власти, кад је Русија хвала Богу ојачала, Србија нестаје и најстрашније је да у нестајању Срба и Србије помаже и руски државни врх.

Да ли је то због бизниса, јер сами сте признали у коментару да волите паре па макар их добили и од ђавола (Америка је највећи ђаво) или због тога што је и руски државни врх на челу са Путином део светске елите који ради заједно са западним партњорима у изградњу новог светског поредка, а на жалост има пуно показатеља за ову другу тврдњу!

Иванка's picture
Иванка 17:38 08.10.2017.

 • +15
Voting is closed.

"одговорите нам зашто онда и Србији не продате С300 већ деценијама?"
Я уже ответила. Потому что под давлением Брюсселя и Вашингтона Сербия не смеет взять наши С300-400. Даже если Россия предложит их даром. Вот и всё.

А знаете, почему Вашингтон так визжит, когда наши С400 покупают Турция и Саудовская Аравия? Потому что, в отличие от Вас, Вашингтон понимает, что продажа оружия - это рычаг влияния на ту страну, которая покупает это оружие. Когда Россия продает свое оружие, она расширяет свое влияние на эти страны. И это не может нравиться Вашингтону.

Иванка's picture
Иванка 16:24 08.10.2017.

 • +15
Voting is closed.

"Да ли је то због бизниса, јер сами сте признали у коментару да волите паре па макар их добили и од ђавола (Америка је највећи ђаво)"
В нашей военной доктрине "дьяволы" не прописаны. Мы никого не назначаем врагом. Мы производим и продаем оружие - если это не в ущерб нашей безопасности. А Вы бы чего хотели? Чтобы мы ничего не производили и никому не продавали? А может, чтобы мы все вымерли? Не дождетесь, сто раз вам говорила. ))))

С300, кстати, не наступательный, а оборонительный комплекс. Поэтому нашей безопасности он никак не угрожает. Мы не собираемся воевать ни с Турцией, ни с Саудовской Аравией.

Иванка's picture
Иванка 17:42 08.10.2017.

 • +14
Voting is closed.

"Па бих вас питао зашто то исто право ускраћујете нама у Србији?"
Ни у ком случају. Имате право да мрзите Русију. А ја имам право да сматрам русофобе као непријатеље моје земље и мог народа. У чему је проблем?

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 19:29 08.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

Можда би требало да у своја размишљања убаците чињенице да је С-400 одбрамбени систем и да би неки његови купци, ако им га Русија не би продала, могли купити амерички еквивалент.

Иванка's picture
Иванка 16:05 08.10.2017.

 • +14
Voting is closed.

"До пре 20 дана сте сви правдали Русију што не даје Србији бар застарели С300 за извоз тиме што сте говорили да зато што Србија иде у ЕУ, иако Русија и Путин ЈАВНО ПОДРЖАВАЈУ СРБСКИ ПУТ У ПРОПАСТ ТЈ. У ЕУ!!!"

И этот человек говорит мне, что я извращаю его слова... На себя бы посмотрел.

Как у нас говорят - "цитату в студию". Можете ли найти, где и когда я сказала, что "Россия не дает Сербии С300 из-за того, что Сербия идет в ЕС"? Не найдете, потому что я никогда такого не говорила. Я говорила, что Россия не имеет права быть против европейского пути Сербии, если САМИ СЕРБЫ хотят в ЕС. А ваши выборы показывают, что большинство ваших граждан выбирают ЕС.

А почему Сербия не покупает наши С300 - ответ, по-моему, очевиден. Проблема не в России - Россия готова продать, дать в кредит, думаю, даже подарить. Но сербские власти боятся брать С300. Посмотрите, как недовольны США тем, что турки и саудиты покупают наши системы. Какие заявления и чуть ли не угрозы летят из США. Но турки и саудиты гораздо более самостоятельны и могут себе позволить не слушаться американцев. А Сербия не может себе это позволить. Поэтому турки и саудиты покупают российские комплексы, а Сербия - нет.

Roggyo's picture
Roggyo 17:23 08.10.2017.

 • +9
Voting is closed.

Тај део коментара уопште није био намењен вама него Србима, тако да нисам могао у њему да изврћем ваше личне речи јер се ту нисам обраћао вама, пошто ви сте говорили о нечем трећем и поставили линк! У коментару се у различитим деловима обраћам различитим људима. Тај део је намењен за све оне који су неиспоручивање С300 Србији правдали прозападном оријентацијом Србије, а то је већина Срба која уместо главом мисли срцем!

Да Русија заиста жели да се договара о било чему са Србијом, не би причала са издајницима и још горе, подржавала те издајнике и помагала им да победе на изборима! У Србији има 70% људи који желе да разговарају и сарађују са Русијом и њеним лидером Путином! Међу њима нису само обични људи него многе патриотске организације па чак и неки и бизнисмени који се нису накрали него поштено стекли имовину и што је најважније воле Србију и Русију! Те људе Русија ВЕШТО ИГНОРИШЕ И ЗАОБИЛАЗИ и уместо њих се договара са највећим олошем! Осим тога, Русија би могла вучићу и његовој екипи да постави ултиматум да ураде нешто што Русији одговара и Србији! Па обични новинари имају слике и аудио и видео снимке дачића (то копиле је најрускији човек у влади Србије) и вучића и многих других да их уцењују до бесвести, тако да Русија о њима има целе досијеје да може да их уцењује (шантажировать) до миле воље! Пре него што поменете центар у Нишу и дипломатски статус особљу, Русија је то могла сигурно да издејствује да је стварно желела макар уценом (шантаж)! Побогу, па Руски КГБ је имао најјаче оперативце на свету и њени агенти су правили афере и једној од најмоћнијих и најбогатијих држава на свету Ватикану и да постигну неки циљ а не могу да издејствују нешто код обичне бураније вучића, дачића и екипе! Немојте молим вас! Па ја да прелистам интернет за последњих 10 година би нашао толико прљавог веша да би се пушили ако би се то објављивало бар једном недељно а шта ли тек о њима имају руске службе! Ако би Русија желела да нешто уради и да на нешто примора вучића или неког од његових, учинила би то сигурно али проблем је у томе што неће јер јој Србија није у интересној зони! Иванка, патриотски покрет Наши је дошао до видео снимака где вође прозападних невладиних организација у Србији на енглеском причају да раде за америку или Сорошев фонд и колико пара добијају за то што чине штету Србији и како то раде! То је обичан покрет са мало чланова и премалим буџетом! Замислите шта би могла Русија са својим агентима, опремом, искуством и новцем да учини и до каквих података да дође и још да их објави! Ма да је Русија узела само снимке од покрета Наши и објављивала их једном недељно на Раша Тудеј и Спутњику, Срби који су још успавани и не верују у стране плаћенике би се пробудили! Али Спутњик на Србском уместо да критикује вучића он га хвали са целом србском владом! А о пуштању снимака који компромитују вучића, дачића, па и тадића, јовановића и остале да се не дај Боже не врате, на руским медијима, Срби могу само да сањају! Такав материјал може да се види на друштвеним мрежама и неколико сајтова и то је то, дакле не долази до људи који не прате те сајтове! А најтеже је доћи до старије популације! Американци су за мање од пола милиона долара срушили Милошевића а такве паре су сића тј. Ништа за сваког холивудског глумца па чак и за руске и србске певаче, а за државу а нарочито Русију, те паре су статистичка грешка! Дакле Русија у Србију није спремна да уложи ни 500 хиљада долара за ширење руског утицаја! Русија улаже у Србију али на погрешан начин преко бизниса! Што значи да је Србија не занима а нарочито је хладнокрвна до самог опстанка Срба и Србије! Са мало пара би Русија могла да заузме целу Србију јер 70% Срба не би тражили паре за ширење руског утицаја у Србији, дакле новац би био потребан само за логистичке потребе! Обични Срби желе Русију у Србији а не Европу! Пустите намештене анкете! Па за руске војне базе су чак обични Србски сељаци нудили своје њиве, само да Руска нога дође у Србију! Дакле ако неће са Русијом да сарађује влада Србије, обични Срби не да хоће него је то испуњење највећих и најлепших Србских снова! Проблем је у томе што је за љубав потребно двоје!

Иванка's picture
Иванка 17:45 08.10.2017.

 • +15
Voting is closed.

"Да Русија заиста жели да се договара о било чему са Србијом, не би причала са издајницима и још горе, подржавала те издајнике и помагала им да победе на изборима!"
Кого вы выбрали в качестве представителей народа Сербии - с теми мы и разговариваем. Если вы выберете других - мы будем разговаривать с другими. В чем дело? Выбирайте тех, кто является сербскими патриотами, мы будем только рады.

"У Србији има 70% људи који желе да разговарају и сарађују са Русијом и њеним лидером Путином!"
И как Вы это себе представляете? 70% населения Сербии - это сколько миллионов человек? То есть вот эти миллионы должны собраться в некоем зале, чтобы Путин с ними поговорил?
Я тут ни от кого не могу добиться, чтобы мне назвали хотя бы одно конкретное имя! С кем именно должен разговаривать Путин? С Шешелем? С Обрадовичем? С кем??? С 70 процентами населения? Вы же сами не можете сказать, кто среди ваших политиков является достойным представителем интересов Сербии. А если такой есть, то повторю - выберите его. И Россия поддержит ваш выбор.

"Осим тога, Русија би могла вучићу и његовој екипи да постави ултиматум да ураде нешто што Русији одговара и Србији!"
Русија се не бави ултиматумима, уценама и претњама.

Roggyo's picture
Roggyo 19:50 08.10.2017.

 • +7
Voting is closed.

“Русија се не бави ултиматумима, уценама и претњама”.

Добар виц!!!

Бави али само кад њој одговара! У случају Србије јој очигледно не одговара! Наводио сам пример Јерменије која је због ултиматума, уцене и претњи Русије изгубила претпрошле године копнену везу са Нагорним Карабахом! Са дипломатске стране то могу и да схватим јер јеРусија заводила ред у свом дворишту иако на штету малих народа па макар били и савезници. Проблем је, што по ко зна који пут понављам, Србија Русији не значи ништа и питам се кад ће Срби то да схвате!

А ако Русија између неколико милиона проруса у Србији не може да нађе никог за разговор, то значи да је неспособна или да неће! Ја мислим да неће. Уосталом не морају то да буду политичари а могу од 4 милиона Срба да направе своје политичаре као што је то Русија радила у својој целој историји као и све велике државе, јер да то није радила не би била велика. Мада сте и сами навели Шешеља и Обрадовића. Па могао је Путин пред изборе да пошаље бар руског амбасадора на неки предизборни скуп Двери и Радикала, јер од 2012. су руски амбасадори (и бивши и садашњи) на СВАКИМ ИЗБОЗИМА долазили на највеће предизборне скупове Напредњака и отворено позивали Србе да гласају за николића и за вучића. Једино ове године је Путин амбасадору олакшао посао па је он лично 2 дана пред изборе позвао Србе да гласају за изрода вучића и на примеру Србије се ваша парола о немешању у унутрашње ствари држава распала у парампарчад јер се Русија умешала најдиректније у изборе у Србији, што је много Срба желело да Русија једног дана уради а нарочито да то уради Путин лично, али су Руси погрешно протумачили ситуацију, као и увек у Србији на штету Срба, јер Срби су сањали о томе да Путин и Русија подржи неког Србина патриоту а не проусташу и шиптара званог вучић. Лично сам овог лета у Србији током расправе о политици налетео на око 15 људи који су гласали за вучића највише због Путина и сви они су ми рекли да пошто га подржава Путин и Русија, вучић сигурно ради добро за Србију. Ради се о старијим људима, старих око 50 година. Русија се умешала у ствари Србије али на најгори начин. Иначе између 3-4 милиона Срба који би радили за Русију, не морају да буду само тренутни политичари и не морају баш сви да причају са Путином лично. За такве ствари се користе службе а Руске службе спадају међу најјаче на свету! Могли би да врбују Србе да раде за њих и убаце их на важна места у Србији и да постепено направе нове политичаре! Немојте ми рећи да се Русија тиме не бави јер се тиме баве сви па чак и Србија док није дошо 5. Октобар! Зар је толико тешко признати истину да Србија Русију НЕ ЗАНИМА ЈЕР ДА ЈЕ ЗАНИМА ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ БИ СЕ ПОНАШАЛА! Мада су Русију на сарадњу јавно позивали и Шешељ и Двери али су налетели на зид ћутања! Уосталом ако Русија сарађује само са легалним властима у некој земљи, зашто то не важи за Либију него се уместо легалних власти договара са генералима који су били лојални Гадафију? Зашто ви Иванка и многи Срби браните неодбраниво? Немојте нам причати да Русија не ради оно што раде највеће државе на свету вековима, а то о чему ја причам спада у ОСНОВНО деловање обавештајних служби! Да Русија то није радила НИКАД не би била империја и веле сила а да данас то не ради, Русија би престала да постоји! То раде сви а Русија је у томе докторирала и да хоће и жели СИГУРНО би нашла начин да помогне Србији! Русија би могла барем да престане да се понаша дегутантно, глупо и лицемерно подржавајући шиптарског плаћеника вучића и дачића и то у кључном тренутку пред изборе и то у време кад је Србији у питању живот или смрт!

Иванка's picture
Иванка 20:03 08.10.2017.

 • +1
Voting is closed.

"Наводио сам пример Јерменије која је због ултиматума, уцене и претњи Русије изгубила претпрошле године копнену везу са Нагорним Карабахом!"
Не было никаких ультиматумов России. А если Армения отступила, то претензии она может выставлять только себе. Но зачем же? Ведь так удобно свалить всю вину на "дежурног кривца" - Россию. Вы делаете то же самое. "Мы (армяне или сербы) такие замечательные и смелые, только Россия нам не дает сделать то, что мы хотим". Ну-ну. У нас в России уже появляются высказывания типа "очень хочется посмотреть на мир без России". Настолько нам уже надоели все эти претензии.
http://cont.ws/uploads/pic/2017/10/c213369d2b8e9a15e139d53e054099a9.jpg

"А ако Русија између неколико милиона проруса у Србији не може да нађе никог за разговор, то значи да је неспособна или да неће!"
Не Россия должна их искать. ВЫ должны их искать! ВЫ, СЕРБЫ! А не Россия!

"Уосталом ако Русија сарађује само са легалним властима у некој земљи, зашто то не важи за Либију него се уместо легалних власти договара са генералима који су били лојални Гадафију?"
Еще одна ложь. Во-первых, в Ливии нет абсолютно легальной власти. Во-вторых, Россия ведет переговоры с обоими "правительствами" Ливии. А в первую очередь, разумеется, с теми, кто согласен договариваться и располагает реальной силой - армией. Потому что и на Ближнем Востоке, и в Северной Африке всё решает сила, увы.
Вряд ли мы могли бы поддержать Асада в Сирии, если бы у него не было армии и поддержки населения. Мы можем воевать за Сирию ВМЕСТЕ с сирийцами, а не ВМЕСТО сирийцев.

Roggyo's picture
Roggyo 21:06 08.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

Ви сте мене и све друге напали да смо непријатељи Русије јер волимо Србију и не слажемо се са Путиновом политиком јер подржава нестанак Србије. Људе већ тражимо али нам Русија смета шаљући збуњујуће сигнале јер глупим Србима показује да гласају за шиптарске лобисте вучића и дачића! Ако у Либији сарађујете са обе стране, могли би и у Србији да разговарате поред вучића и дачића и са другом страно коју чине часни људи Срби и патриоте сатеране у ћошак! Зар не знате да у Србији вучић хапси чак и жене и мајке и шаље их у затвор због критике власти на ФБ-у! Храбри људи који исказују бунт јавно и то мирним путем нестају са улица у Србији и без објашњења завршавају у затвору а тамо знају и да умру такође без објашњења! Све то само због критике вучића кога ви (Путин) подржавате и јуче нам још поручује да ће Србија са вучићем ићи само напред. И опет ми подмећете да сам рекао нешто што нисам. Русија није дежурни кривац али се према Србији не понаша пријатељски! И кад је БИЛО КОЈИ СРБИН ИКАД РЕКАО ДА РУСИЈА ТРЕБА ДА РАТУЈЕ УМЕСТО СРБИЈЕ!?! НИКАД!!! Само вам фали још отрцала парола да Руси не могу да буду већи Срби од Срба иако ни то нико никад није тражио. Расправа са вама је безплодна јер кад вам човек каже истину, ви се љутите и почнете да га нападате да је рекао нешто што није у смислу напад је најбоља одбрана и вичете по јеврејском обрасцу фашиста тј. у вашем случају русофоб. Нема смисла о овој теми даље расправљати! Издаће вас ваши “пријатељи” турци и кинези и арапи (сви жељни руске крви и земље и то су много пута доказали) и биће вам жао једног дана што нисте пружили руку ИСКРЕНОГ пријатељства Србском народу који вас најискреније воли и поштује а ви га уместо МИНИМАЛНЕ ПОМОЋИ тако пониженог, сломљеног, изданог од свих и пребијеног газите заједно са вашим западним партњорима само због пар милијарди долара! И Русија и Србија су већ неколико пута плаћале превисоку цену због одбијања пријатеља и помагања наших и ваших непријатеља!

Иванка's picture
Иванка 21:39 08.10.2017.

 • +10
Voting is closed.

"Ви сте мене и све друге напали да смо непријатељи Русије јер волимо Србију и не слажемо се са Путиновом политиком јер подржава нестанак Србије."
Вовсе не поэтому. Вообще странно звучит - "враги России, потому что любят Сербию". Любить Сербию - естественно для сербов. Вы враждебны России, потому что пишете мерзости о русском президенте - которого выбрал и поддерживает русский народ! Есть такая присказка "Целились в коммунизм, а попали в Россию". Вот так и вы - плюёте в Путина, а попадаете по всему русскому народу, который ЗА Путина, который уважает и ценит своего президента. Отделить Путина от России - невозможно. Именно за это - за неуважение и открытую враждебность к нашему президенту, а следовательно, к нашей стране и народу, - я и называю Вас русофобом и врагом России.

"Ако у Либији сарађујете са обе стране, могли би и у Србији да разговарате поред вучића и дачића и са другом страно коју чине часни људи Срби и патриоте сатеране у ћошак!"
Во-первых, я уже устала спрашивать - назовите мне этих честных людей и патриотов Сербии, которые имеют поддержку сербского народа. Вы же не называете! И я даже знаю почему. Если назовете Шешеля - тут же придут те ваши соотечественники, которые против Шешеля. Назовете Обрадовича - придут другие и объяснят, что Обрадович недостоин. И так далее. Назовите кого-то одного, кто мог бы вокруг себя консолидировать весь сербский народ. Нет такого. В этом и проблема.
Во-вторых, в Ливии, как я уже сказала, нет легитимного правительства. Есть разделенная страна, одна часть которой не признает легитимность другой. Поэтому надо разговаривать и с той и с другой стороной. И заметьте, каждая из этих сторон имеет своего доверенного представителя. Нам не надо договариваться с "ливийским народом". Этот народ выдвинул тех, кому доверил говорить от его (народа) имени.

"Расправа са вама је безплодна јер кад вам човек каже истину, ви се љутите и почнете да га нападате да је рекао нешто што није у смислу напад је најбоља одбрана и вичете по јеврејском обрасцу фашиста тј. у вашем случају русофоб."
А Вы уверены, что Вы знаете истину? Тогда действительно не о чем разговаривать. Я считаю, что истину знает только Господь.
Я никогда на Вас не нападала и часто пыталась именно объяснить. Но Вы не хотите даже допустить мысль, что можете быть неправы. Вам важно обвинять и оскорблять Россию.

"Издаће вас ваши “пријатељи” турци и кинези и арапи"
Они не могут нас предать. По той простой причине, что они нам не братья, не друзья, не союзники. Они преследуют только свои национальные интересы, что совершенно нормально. И мы преследуем свои интересы. Китай, Турция, Иран - наши ситуативные (то есть временные) региональные партнеры. Не больше и не меньше. Мы с ними находим точки, где наши интересы совпадают, и действуем совместно. Арабы - ну, не больше, чем торговые партнеры, ни о какой дружбе речь не идет. Между государствами не бывает дружбы! Совсем. Но это не означает, что мы обязательно должны быть врагами. Мы не рассчитываем на их поддержку. Просто, зная их интересы, можно достаточно точно просчитать, как они будут действовать и как мы можем это использовать.

"ви га уместо МИНИМАЛНЕ ПОМОЋИ тако пониженог, сломљеног, изданог од свих и пребијеног газите заједно са вашим западним партњорима само због пар милијарди долара!"
Саудовская Аравия - это Запад? Что-то новое в географии и политике. Я уже объясняла, но Вы же не хотите слушать. А зачем? Вы ведь уже знаете истину. ))) Продажа оружия - рычаг влияния. Продажа газа - рычаг влияния. Строительство атомных станций - рычаг влияния. Мы это делаем, чтобы уменьшить желание этих стран гадить России. Издержки для них будут слишком высоки.

Roggyo's picture
Roggyo 22:58 08.10.2017.

 • +7
Voting is closed.

Онда по вашим сопственим стандардима мога и ја вас да назовем србофом и непријатељем Србије јер подржавате руску спољашњу политику према или боље речено против Србије. Рекао сам да људи за комуникацију са Русијом не морају да буду политичари, него може и неки бизнисмен, на пример Бранко Драгаш! Уосталом лепо сам рекао да је Путин могао подржати и Шешеља и Обрадовоћа, пошто њихови бирачи су проруски и просрбски и против западни! И пошто упорно инсистирате на политичарима, навешћу једног поштеног и неутралног [ни Двери ни Радикали), Милана Стаматовића. Зашто Путин није подржао Милана Стаматовића који се такође кандидовао на председничким изборима? Зато што Русија брани своје интересе на штету Србије и тргује са западом преко Србских леђа! Ви наивно кажете да амери, кинези, арапи и остали не могу да вас издају јер вам нису пријатељи. Ту вашу тврдњу демантује путин лично, који све њих назива руским ПРИЈАТЕЉИМА! Чак је и западне државе а нарочито Америку престао да назива партнерима и почео да их зове пријатељима. И управо то је разлог зашто сам иронично рекао ваши пријатељи јер то тврди Путин а он је за вас у свему у праву па чак и кад хвали вучићеву издају Косова! Ја никад нисам рекао да све знам али знам да највише на свету мрзим лицемерје и неправду, зато што Србски народ највише трпи неправду а Русија тренутно учествује у тој неправди!

П.С. Путин не може представљати све Русе! Моја деца имају руске крви, поред Србског матерњи језик им је и руски и плус породица од моје жене са мајчине стране су чистокрвни Руси који су рођени и живе у Русији као и ви па нису сви за Путина! То не значи да они мање воле Русију од вас, напротив! Многи Руски патриоти су забринути због неких Путинових потеза и не подржавају га слепо и безусловно у свему као ви! Разлика између њих и вас је у томе што они воле Русију а ви Путина! Ви идете чак толико далеко да једног човека поистовећујете са целом Русијом! Не дај Боже да је то што ви тврдите тачно! С обзиром да отворено практикујете култ личности а при свему томе се још позивате на Господа, заиста не могу да вас схватим озбиљно!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:25 09.10.2017.

 • +5
Voting is closed.

Na Balkanu je dovoljna jedna pravoslavna zemlja i to je Bugarska - Aljeksandr III

Иванка's picture
Иванка 10:00 09.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

"Онда по вашим сопственим стандардима мога и ја вас да назовем србофом и непријатељем Србије јер подржавате руску спољашњу политику према или боље речено против Србије."
Именно по моим стандартам и не можете назвать меня сербофобом. Потому что я никогда и нигде не сказала ни одного плохого слова ни о Сербии, ни о сербском народе, ни о сербских исторических деятелях, ни даже о нынешней сербской власти - как бы вы их ни оценивали. Я НИ РАЗУ НЕ ПЛЮНУЛА В СЕРБИЮ! И никогда не смогла бы это сделать. В этом разница между нами.

Но моя любовь к Сербии не означает, что я буду против России. Поддерживала и буду поддерживать свою страну, своего президента, свой народ. А Вы ждете, что мы устроим очередную революцию в России и опять погубим свою страну? Ага, щас. ))) И поддерживаю нашу внешнюю политику. Потому что доверяю своему президенту и считаю внешнюю политику России абсолютно верной.

"П.С. Путин не може представљати све Русе!"
Ну, это Ваши странные рассуждения. Для всего мира Путин представляет Россию и весь наш народ.
А те, кого Путин не представляет - так это наши либералы. Навальный, Ходорковский, кто там еще? Несколько процентов населения, да. Ну так я их и не считаю русскими. Это наши Иуды. Да, среди нас они есть. Они очень далеки от русского народа.

"Разлика између њих и вас је у томе што они воле Русију а ви Путина!"
Я не считаю, что люди, которые хотят уничтожения России (а требования этих Иуд по сути приводят к одному - к уничтожению страны), любят Россию. Так любят, что хотят ее похоронить поскорее.
Вам десятки миллионов человек в нашей стране скажут, что Россия это Путин. Запад проиграет эту войну именно потому, что он не понимает этого. Он думает, что борется против Путина, а Россия на самом деле другая. Нет, господа. Вы боретесь не против Путина, а против России. И поэтому вы проиграете. Потому что победить народ - невозможно. :)
Я ценю Путина именно потому, что люблю Россию. Не ваши Иуды спасли Россию от распада после Ельцина. Не ваши Иуды, "любящие Россию", восстановили экономику. Не ваши Иуды воссоздали Российскую Армию! Не ваши Иуды! Это сделал Путин! Поэтому не вашим Иудам я благодарна за то, что моя страна жива! И эти никчемные мрази будут рассуждать о том, достаточно ли хорош Путин? Кто они такие?! Никто и звать их никак! Сидят как крысы по углам и стараются подточить Россию. Что полезного они сделали для России? Они любят Россию? Смотря какую. Вот Запад тоже любил Россию - ельцинскую.
Ваши Иуды сдохнут и о них никто не вспомнит. А Россия будет помнить Путина всегда. Как того, кто вытащил страну из пропасти, когда, казалось, спасения нет. Когда такие Иудушки, как ваши собеседники, разрушали, разворовывали и уничтожали Россию в угоду Западу. Именно и ТОЛЬКО благодаря Путину у меня и у всего нашего народа сейчас есть страна, которую мы любим. И сегодня она сильна как никогда. Может, мы бы хотели, чтобы она была сильнее. Но уже чудо, что она есть. А все остальное - будет.

Для Иуд и прочих "критиков":
https://i05.fotocdn.net/s10/174/public_pin_l/205/2466303149.jpg

спој's picture
спој 12:03 09.10.2017.

 • +5
Voting is closed.

Иванка и Рогјо, Путин нема сву власт у Русији, ствари нису тако једноставне да се све заслуге могу доделити само Путину, ни све хвале ни све критике.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 12:24 09.10.2017.

 • +5
Voting is closed.

ima on sasvm dosta vlasti, ali problem kod srpskih putinasa je sto su oni umislili da je Putin nesto sto nije. Putin je vodja ologarhijske hunte i tip koga interesuje samo novac i moc.

Tako ga shvatite i sve kokice ce vam se sloziti.

Иванка's picture
Иванка 16:08 09.10.2017.

 • +6
Voting is closed.

Свакако. Али управо Путин jе покренуо препород Русиjе, и нико други. Хвала Богу да је успео сакупити мање-више адекватан тим. То је било тешко, јер је после десет година Јељцинове владавине, наша тзв. политичка елита изгубила све моралне принципе. То jе важило и за централну и за регионалне власти. Данас многи схватају да је Путин учинио оно што је било немогуће. Западни аналитичари су "пророковали" 2000. године да ће се Русија распасти на делове и престати да постоји до 2015. године.

Иванка's picture
Иванка 21:58 08.10.2017.

 • +7
Voting is closed.

Не пытаюсь оценивать эту статью, но, может быть, Вам будет интересно.
https://cont.ws/@eugenyantonov/736195

Aнадир67's picture
Aнадир67 06:19 08.10.2017.

 • +17
Voting is closed.

да ли ово значи да јенкији као глобални хегемон нестају са сцене=?

Slobodanka's picture
Slobodanka 18:53 08.10.2017.

 • +8
Voting is closed.

Da u procesu su opadanja, a koliko se sećam prošle 2016 godine, eventualno 2015.godine, čitala sam kinesku procenu da najduže u roku od 5-10 godina SAD neće više biti vodeća svetska sila. (Nije bio u pitanju horoskop i tome slično.)

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:26 09.10.2017.

 • +5
Voting is closed.

Da evo bas sutra.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 01:23 09.10.2017.

 • +5
Voting is closed.

Roggyo, ne znam odakle tebi ideja da Putin uopste ima neki vazniji interes u Srbiji ? Putin je diktator i i dna duse mrzi demokratiju i zato obozava da sa radjuje sa diktatatorima. U tom smislu ja vidim niegovu podrsku Vucicu. Mislim da vi rusofili uveliko precenjujete ruski interes za Srbiju. Imaju oni sad vecih problema. Amerika im je usla u Kijev, a ekonomija im se skrljosava.

Oko Putina njegovi oligarski svi imaju zapadne sankcije i mnogo su nervozni... On sam nema kome da se obrati jer ga rusk nacionalisti mrze, a dojadio je i bogu i svetu. Na vlasti ga odrzava samo propaganda kao i Jeljcina. Na tv duel on ici ne sme...

Додај коментар