Нано-бумбари за шпијунажу и напад

АМЕРИЧКА ВОЈСКА ПРОИЗВОДИ МИКРО-ДРОНОВЕ НАЛИК НА ИНСЕКТЕ

  • Још 2007. америчке власти су оптужене за тајну употребу роботских инсекта. У то време су многи очевици тврдили да су видели летеће објекте који су изгледали као „мали хеликоптери“.  Неки су, чак, сведочили да су им „зујали изнад глава“

          НАКОН што су велике беспилотне летелице (тзв. дронови) преузели једну од главних улога у војним операцијама САД-а, амерички војно-индустријски комплекс би ускоро могао почети да користи и минијатурне дронове.

          Стручњаци са Универзитета Пеннсилванија ГРАСП представили су чак 20 нано-дронова који су фактички „механички инсекти“ а могу се користити у војним мисијама, поготово у шпијунажи.

          Велику шпијунску беспилотну летелицу је лако уочити, а минијатурни дронови биће дословно невидљиви на задатку.

          Нано-дронови су израђени по узору на инсекте. Са амбицијом да имају подједнака аеродинамична својства, али и да се лакше стопе дронове с околином.

          Пентагон већ неко време интензивно ради на производњи и усавршавању „ваздушних микро-летелица“.

          Још 2007. америчке власти су оптужене за тајну употребу роботских инсекта. У то време су многи очевици тврдили да су видели летеће објекте који су изгледали као „мали хеликоптери“.  Неки су, чак, сведочили да су им „зујали изнад глава“.

          Американци су још 2008. представили микро шпијунски механизам „величине бумбара“ који не би могао да буде откривен за време лета ни унутар зграда у којој би „фотографисао, чак и нападао побуњенике и терористе“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари