Матис: Повећавамо подршку локалној полицији и безбедносним снагама у Сирији

ПЕНТАГОН ОБЈАВИО ДА ПОВЛАЧИ АРТИЉЕРИЈСКУ ЈЕДИНИЦУ СА ХАУБИЦАМА

Џејмс Матис

        ВОЈСКА Сједињених Држава мења своју улогу у Сирији, у складу са падом Исламске државе, рекао је министар одбране САД, Џејмс Матис, мислећи на гашење програма којим су се наоружавали Курди и на повећану подршку локалној полицији и безбедносним снагама.

        Пентагон мења композицију снага у Сирији и у први план истиче налажење дипломатског пута до мира, нагласио је Матис, преноси АП.

        Његови коментари прате прошлонедељно саопштење САД да ће престати да достављају оружје Народним заштитним јединицама (YPG) Курда у Сирији.

        Званичници су потврдили да ће САД највероватније од Курда узети велика војна возила и тешко наоружање, сада, када су борбе за преузимање града Раке у Сирији од Исламске државе, готове.

        Као део промене улоге САД у Сирији, артиљеријска јединица од око 400 маринаца напушта Сирију ове недеље, а повлаче и своје хаубице.

        Након тог повлачења, у Сирији остаје око 1.000 америчких војника, упркос томе што Пентагон званично признаје да се око 500 војника САД налази у Сирији.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:52 02.12.2017.

  • +10
Voting is closed.

Još uvek se nadaju da će od Sirije napraviti dve Sirije, slično kao što su od Koreje napravili dve Koreje.
Samo Sirija je celo vreme suverena zemlja ma koliko da je ranjena i razrušena. Ne preuzimaju Siriju od nekog prethodnog okupatora kao što su 1945. godine preuzeli Koreju od Japana.
Legitimne vlasti Sirije nisu pozvale državu SAD da dode vojno u Siriju, niti SAD ima dozvolu UN da dodju u Siriju.
Daće Bog te ćete se i u Siriji zaglaviti u onom suprotnom smeru.

"... Америчка инвазиона војска на челу са генералом Дагласом Мекартуром под плаштом ОУН искрцала се у Инчон 15. септембра 1950. Северно-корејска војска почиње да губи под ударима Американаца који не само да су дошли до демаркационе линије на 38. паралели већ су прешли у Северну Кореју и упућују се ка Пјонгјангу.
Влада ново створене НР Кине сазнаје преко КГБ-а да америчка војска, након слома Севено-корејске војске, намерава да пређе границу, окупира Кину и врати царство или Чан Кај Шека који је био побегао на Формозу (данашњи Тајван). Да би то спречила Кина шаље трупе у Северну Кореју.
Оштра зима полако успорава америчку инвазију. Тако да већ у пролеће отпор почиње да јача.
Америчка војска је принуђена на повлачење ка луци Хамхунг. Остало је забележено изјава генерала Меркартура - када га је један војник упитао:
"Генерале зар се ми повлачимо пред Корејанцима?"
Мекартур је на то бесно узвикнуо: " Не ми напредујемо. Само у супротном смеру!"
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98...

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 22:36 03.12.2017.

  • +5
Voting is closed.

Не постоји амерички народ као што постоји енглески или немачки, или руски или србски. Постоје само грађани САД који од рођења почињу да схватају да је у њиховој држави на првом месту њихов лични интерес а да је патриотизам за сиромашне или глупе. Војска од таквих војника нема шанси против нормалне војске ако су обе војске на приближно истом нивоу техничке опремљености.

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:52 02.12.2017.

  • +6
Voting is closed.

...

Додај коментар