Дошло до наглог смањења борбене готовости Оружаних снага САД

ОБЈАВЉЕНА КРИТИЧКИ ИНТОНИРАНА СТУДИЈА „ВОЈНА МОЋ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА-2018“

  • Само су четири ловачке ескадриле ратног ваздухопловства САД на максималном нивоу спремности за рат, а САД таквих ескадрила имају 55

        У СТУДИЈИ „Војна моћ САД-2018“ оцењује се да се војно присуство Сједињених Држава у свету може оценити као „маргинално“, исто као и стање америчке ратне морнарице и војне авијације.

        У тој студији, иза које стоји амерички стратешки истраживачки институт The Heritage Foundation тврди се такође да је стање у корпусу поморске пешадије САД „слабо“.

        Рејчел Де Гуидис је у чланку написаном за лист The National Interest оценила да ствари тако стоје да то не може не бринути председника конгресног комитета за оружане снаге Марка Торнберија.

        Главни аутор студије је старији научни сарадник The Heritage Foundation Дакота Вуд који тврди да је Доналд Трамп наследио „претерано застареле“ Оружане снаге.

        Он још тврди: „Безмало сви са којима сам разговарао, тврде да су наше војне снаге превише мале, а њихова материјална база претерано застарела јер се већина наших војних система у наоружању налази још од 70-их и 80-их година. Зато је током неколико последњих година дошло до наглог смањења борбене готовости Оружаних снага САД“.

        У студији је наводи и да се војно присуство САД у иностранству смањило са 450.000 војника у 1953-ој на 62.000 данас.

        Посебно је указано да је крајем прошле године само 41 одсто америчке поморске авијације било спремно за борбене операције. Такође: да су само четири ловачке ескадриле ратног ваздухопловства САД на максималном нивоу спремности за рат, а да САД таквих ескадрила имају 55.

        У операцијама Ратне морнарице САД учествује само њена једна трећина, из чега је извучен закључак да је морнарица у целини „испод неопходног нивоа“.

        Буџет Сједињених Држава за 2018-ту годину предвиђа 621,5 милијарду војних расхода и 511 милијарди долара осталих (невојних) расхода.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Лазар's picture
Лазар 14:46 11.10.2017.

  • +51
Voting is closed.

US Air Force, US Navy... Како то у теорији респектабилно звучи. У пракси та сила је најопаснија по децу на ношама, цивиле на пијацама и болнице по свету. Одавно се не усуђују ни на какву копнену акцију, знајући шта их чека. Раде оно што сав олош по свету ради, мучки нападају ракетама са безбедне удаљености и то када се добро увере да несрећници немају са чим да одговоре. Јад и беда од народа...

karabas's picture
karabas 16:14 11.10.2017.

  • +31
Voting is closed.

Ничији фашизам није вечит.
И њихова свећа догорева, даће Бог да се помлате између себе још једном и да их мало претекне.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 17:20 11.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Amerika je uvek bila za mir i slobodu. Spisak njenih neprijatelja jeste dugacak, ali na tom spisku nema ni jedne moderne prosperitetne i normalne zemlje. Sve su tu manje vise prcije raznih diktatora.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 19:27 11.10.2017.

  • +29
Voting is closed.

Da, ali ne treba zaboraviti da su Rusija i Kina prerasle i prebolovale sve te bolesti, od kojih neke upravo prijete baš Americi. Zar tebi ne djeluje da je Amerika u svom pokušaju imperijalističkog pohoda, pokazala najgore naci - fašističke, ali usavršene modele, a sada pokazuje diktatorske simptome, i ne samo za ostatak svijeta već počinje da ih primjenjuje na svojim građanima.
I ne zaboravi da Rusija i Kina imaju seriju saveza koji prijete da ponište sve USrA saveze u vremenu koje dolazi.

дулебг's picture
дулебг 22:23 11.10.2017.

  • +16
Voting is closed.

Кад ће да нападну Сауди-Арабију?

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 01:23 12.10.2017.

  • +19
Voting is closed.

Mišljenja sam da su S.Arabiju naoružali (110milijardi dolara) za potrebe ISISA na BI, za napade na Iran i Egipat, ali sada kako se su stvari promijenile, zahvaljujući Rusiji, taj plan je propao. Ako ih iko bude napao to će biti Iran, jer su im S.A. spremali pako sa Amerima i Izraelom.
Vojska ISIS je uništena i Imperator from SAD je ostao nag na livadi i kao takav izaziva podsmijehe i biko se više ne loži na njih osim Kim Džong Una...
Prvi su Turci, pa sada i S.Arabija su požurili kod Putina na pokajanje zbog sponzorisanja i pokušaja sistematskog uništavanja raznih država i nacija...I Netjanahu je bio pet-šest puta u zadnjih godinu i po dana, više nego i jedan njihov Premijer u predhodnih deset godina.
To govori više od hiljadu rječi -da je Putin zaposjeo Bliski Istok, Evropa sve glasnije otkazuje poslušnost Velikom bratu i sada je već očigledno da se uveliko piše novi svjetski poredak - but, without SAD i VB...

mrljavko's picture
mrljavko 09:04 13.10.2017.

  • +7
Voting is closed.

Teska glupost. Za mir i slobodu, samo deklerativna zavaravajuca glazura. Od malih nogu negovani egoisti to ne mogu da budu. Na recima za mir i slobodu, a na delu eksploaatori i avangarda svih mogucih ratova. Kad su za mir, sto mnoge druge ne ostave na miru, nego im nos u lonac zabadaju. Proglasio sebe zvanicni krvnik za mirotvorca. Koja parodija.

misko's picture
misko 03:18 13.10.2017.

  • +9
Voting is closed.

Ovo je LAZ, oni nikada jaci nisu bili, i spremaju se da NAPADNU i POROBE CEO SVET.

Додај коментар