The Economist: Руски системи за електронско ратовање не дају НАТО-ракетама и дроновима да погоде циљ

НАВЕО ДА РУСИЈА ИМА ШИРОКИ СПЕКТАР ТИХ СИСТЕМА ЈЕР ЈЕ У ЊИХ ГОДИНАМА УЛАГАЛА

Спремају "дочек" и америчким ловцима F-16

* Британски лист објавио: „Ти руски системи или онемогућавају навођење НАТО-ракета и дронова на циљ или ометају радио-комуникацију са њиховим оператерима... Зато `озрачени` дронови и ракете бесциљно лете/лебде, а потом губе погон и падају на земљу“

______________________________________________________________

          РУСИ располажу ефикасним системима за електронско ратовање (ЕВ) који у зони специјалних операција успешно онемогућавају НАТО-ракете да погоде задате мете.

          „Чак и да стигну до њих“ – објавио је британски лист The Economist. И додао:

          „Западне GMLRS ракете дугог домета, које се лансирају помоћу HIMARS-лансера, такође промашују циљеве према којима бивају усмерене“.

          The Economist наводи и да Руска Федерација има предност у надметању беспилотних летелица на украјинским фронтовима захваљујући широком спектру система за електронско ратовање у који је улагала дуги низ година.

           „Руски системи за електронско ратовање или онемогућавају навођење НАТО-ракета и дронова на циљ или ометају радио комуникацију са њиховим оператерима... Зато `озрачени` дронови бесциљно лете/лебде, а потом губе погон и падају на земљу“, наводи утицајни британски лист.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари