Скопље за своју пешадију купује 150 америчких оклопних транспортера

ШЕЋЕРИНСКА: РАЧУНАМО И НА АМЕРИЧКУ ДОНАЦИЈУ ОД 37 МИЛИОНА ДОЛАРА

         ПЕШАДИЈСКЕ јединице Армије Северне Македоније у наредних пет година појачаће борбену готовост са 150 америчких оклопних транспортера, сходно плану модернизације војске, рекла је македонска министарка одбране Радмила Шећеринска.

        "Према нашем дугорочном плану развоја одбрамбене способности, предвидели смо негде око 150 милиона евра у вишегодишњем периоду. То је негде између 10 и 15 милиона евра на годишњем нивоу. У оквиру ових 150 милиона, 30 милиона биће донација САД", изјавила је за скопску ТВ Алсат, преносе "Вечерње новости".

        Навела је да је "пре два дана, од америчке стране добијена информација да повећавају подршку за ту намену од 30 милиона долара на 37 милиона, који неће ићи само за возила, већ и за додатну опрему наше пешадије".

        Шећеринска је наговестила и могућност евентуалног одлагања најављених превремених парламентарних избора у земљи, који би требало да буду одржани 12. априла.

        Такав "простор" се оставља у зависности од тога када ће Шпанија моћи да ратификује Протокол за чланство Републике Северне Македоније у НАТО.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари