Северна Кореја на војној паради показала ракетне зубе Сеулу, Токију и Вашингтону

ПРИРЕЂЕНА ПОВОДОМ ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА ДАНА СУНЦА

И 105. ГОДИШЊИЦЕ РОЂЕЊА КИМ ИЛ СУНГА

  • Највећу пажњу је - не само због усијавања ситуације на Корејском полуострву и око њега - привукла ратна техника. А продефиловали су вишецевни ракетни бацачи, ракете малог и средњег домета класе земља-земља, интерконтиненталне балистичке ракете и балистичке ракете за подморнице
  • У то су севернокорејске дипломате уверавале своје госте. Међутим, због специфичности технике и парада те земље - странци нису сигурни шта су тачно видели. Није сигурно ни да ли је на паради заиста показана нова подморничка ракета KN-15 Пукиксон-2, која Јужну Кореју, Јапан и САД највише забрињава

       СЕВЕРНА Кореја је на војној паради у Пјонгјангу - организованој поводом државног празника Дана Сунца и 105-те годишњице од рођења Ким Ил Сунга, оснвача државе деде садашњег њеног лидера Ким Џонг Уна, показала своје најновије и најмоћније наоружање и Сеулу, и Токију, и Вашингтону.

       Параду је лично „примио“ Ким Џонг Ун. На централном тргу главног града.

       Испред свечане трибине, на којој је седео шеф државе, промарширале елитне јединице копнене војске, командоси, припадници ратне морнарице и радничко-сељачки добровољачки одреди.

       Виђени су и женски батаљони.

       Највећу пажњу је - не само због усијавања ситуације на Корејском полуострву и око њега - ипак је привукла ратна техника.

       А продефиловали су вишецевни ракетни бацачи, ракете малог и средњег домета класе земља-земља, интерконтиненталне балистичке ракете и балистичке ракете за подморнице.

       Паради је присуствовало око 200 страних новинара.

       Међутим, због специфичности севернокорејске војне технике, визуелно је мало ко могао да тачно определи типове виђених ракета.

       Севернокорејске дипломате су своје госте уверавале да су испред њихових очију заиста прошле нове интерконтиненталне балистичке ракете и балистичке ракете за подморнице.

       Није сигурно да ли је на паради заиста показана нова подморничка ракета KN-15 Пукиксон-2, која Јужну Кореју, Јапан и САД највише забрињава.                       

       Ким Џонг Ун је по завршетку параде - поздрављајући присутне махањем руком -прошетао по свечаној трибини испред које су прошли и студенти, спортисти, лекари...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари