Сер Ричард Баронс: Руси имају ракете које за само шест минута стижу до Америке

БИВШИ КОМАНДАНТ ЗДРУЖЕНИХ ОРУЖАНИХ СНАГА БРИТАНИЈЕ ТВРДИ:  НЕМАМО ОДБРАНУ ОД ТОГ ОРУЖЈА

                                                          Ричард Баронс - смотра                                                                    

* „Руси су пажљиво изучили америчку војну надмоћ и размислили како може да јој се доскочи. Тако су се појавиле њихове хиперсоничне ракете. Много теже  их је обарати од постојећих. Ми за то немамо потребне елементе противракетне одбране. Русија је желела – то је њена војна стратегија - да има одлучујућу супериорност на великом растојању како би побеђивала противнике без копнених операција“

_____________________________________________________________________________

         НОВИ модели руског наоружања учинили су земље Запада крајње рањивим у случају војног конфликта са Москвом – упозорио јре британски генерал Ричард Баронс.

         А генерал Баронс није тек један од хиљада генерала у својој земљи.  Он је сер. Он је био и командант Здружених оружаних снага Уједињеног Краљевства.

         Утолико је индикативније што је своје у Лондону, Вашингтону и Бриселу отворено упозорио:

         «Руси сада у својим арсеналима имају потенцијал каквог код нас нема. Ни по врсти ни по количинама. То је ризик за Запад у краткорочној перспективи“.

         У интевјуу Sunday Times додатно је објаснио:

         „Руси су пажљиво изучили америчку војну надмоћ и размислили како може да јој се доскочи. Тако су се појавиле хиперсоничне ракете које су у стању да до америчке територије стигну за само шест минута. То је два пута брже од најбржих ракета које су сада у наоружању различитих држава“.

          Баронс има и додатно упозорење:

         „Те ракете је много теже обарати од постојећих. Ми за то немамо потребне елементе противракетне одбране. Русија је желела – то је њена војна стратегија - да има одлучујућу супериорност на великом растојању како би побеђивала противнике без копнених операција. А НАТО, упркос овоме, дрема и не мобилише властите ресурсе“.    

         Протеклих недеља су се и из Вашингтона чули гласови који опомињу да САД  нису спремне да се супротставе „могућим нападима хиперсоничним ракетама са стране Русије или Кине“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари