Салами: Иран има балистичке ракете којима може потапати и америчке носаче авиона

ИЗ ВОЈНОГ ВРХА ИРАНА СЕ ЧУЛО И ДА ОН РАСПОЛАЖЕ „САВРШЕНИМ ТАЈНИМ ОРУЖЈЕМ“

* Светски ппознати израелски геополитичар Јаков КЕДМИ указао да је Пентагон – да би решио проблем Кувајта – морао да окупи 500.000 војника, а то је за рат против моћног и огромног Ирана апсолутно недовољно. А ако би Пентагон некао и `нагребао` милион или милион и по војника – то би значило да без својих трупа оставља добар део света, што би Кина одмах искористила да „заврне шију Тајвану“

_______________________________________________________________________

         ХОСЕИН Салами, командант Корпуса чувара исламске револуције – најелитнијег дела оружаних снага Ирана – изјавио је да његова земља располаже балистичким ракетама које су у стању да униште америчке носаче авиона док су у пловидби.

         Техерански телеканал Press TV објавио је и ово Саламијево прецизирање:

         „Балистичке ракете Ирана толико су прецизне да америчке носаче авиона могу гађати и на мору. А с обзиром на то да ми можемо нападати и њихове носаче авиона – то потпуно мења војни однос снага“.

         Додао је да су технологије које Иран користи у производњи балистичких ракета већ измениле однос снага на Блиском Истоку.

         Претходно је Саламијев саветник Мортеза Корбани иступио је са тврдњом да иран располаже „савршеним тајним оружјем“ којим може „слати на морско дно америчке бродове који се нађу у водама Персијског залива.

Генерал Хосеин Салами

         Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да његова земља може заратити против Ирана ако то буде једини начин да га спречи да почне производњу атомског оружја.

         Светски познати израелски геополитичар Јаков Кедми сматра да САД сада немају оружане снаге за рат против Ирана и да би се сво искаљивање беса на Ирану свело на то да два њихова ракетна разарача испале на циљеве у тој земљи својих 180 ракета, а ефекат би био сличан учинку сличних напада на Сирију.

         Кедми наводи да је Пентагон – да би решио проблем Кувајта – морао да окупи 500.000 војника, а то је за рат против моћног и огромног Ирана апсолутно недовољно.

         А ако би Пентагон некао и `нагребао` милион или милион и по војника – то би значило да је својих трупа оставио добар део света, што би Кина одмах искористила да „заврне шију Тајвану“,

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари