САД желе моћ за наношење разоружавајућег удара и по Русији и по Кини

ТРАМПУ ЈЕ ЛИШАВАЊЕ РУСИЈЕ НУКЛЕАРНОГ ОРУЖЈА ВАЖНИЈЕ ОД КРИМА, СИРИЈЕ И УКРАЈИНЕ ЗАЈЕДНО

Тереза Меј и Доналд Трамп

  • Вашингтон жели свођење на нулу нуклеарног потенцијала Русије. Док тај потенцијал постоји - САД живе са пиштољем на слепоочници, а то није баш згодно, чак и када постоје гаранције да нуклеарни арсенал неће бити употребљен. А није, зато што САД над њим немају физичку контролу над њим
  • Русија не пристаје на нуклеарно разоружавање, а још је њен министар одбране, Сергеј Шојгу, нагласио да ће нуклеарно оружје прикључити такво високопрецизно које ће постати још бољи фактор обуздавања потенцијалних противника

Пише: Станислав ВОРОБЈОВ

        ИСПОСТАВЉА се да су Сједињене Државе свих последњих година у тишини модернизовале свој нуклеарни потенцијал. Са тежиштем на обезбеђивању себи могућности наношења првог, разоружавајућег удара по геополитичким супарницима.

        Али, то није све.

        Тема № 1 за оне који диригују светским хором ипак је - свођење на нулу нуклеарног потенцијала Русије. Док тај потенцијал постоји - САД живе са пиштољем на слепоочници, а то није баш згодно, чак и када постоје гаранције да нуклеарни арсенал неће бити употребљен. Није, зато што САД над њим немају физичку контролу над њим.

        Американци су у о овоме отворено проговорили тек недавно.

        Доналд Трамп, који не мери трипут пре него што сече, уочи своје инаугурације је изјавио да ће пристати на укидање неких санкција уведених против Русије - ако успе да се са Москвом договори о даљем значајном смањењу нуклеарних потенцијала.

        Ово значи: Крим, Донбас, чак и Сирија - све су то глупости... Они би да нуклеарно оружје „конфискују“. Ако могу: не само од Русије.

        У овом контексту, на тежини добија ново зближавање међу Англосаксонцима.

        Доналд Трамп је обећао да ће са Великом Британијом закључити нови трговински споразум који ће јој помоћи да изађе на крај са последицама иступања из Европске уније. Трамп је још продемонстрирао наклоност према британској премијерки Терези Меј, нагласивши притом да је његова мајка била Шкотланђана и да се „веома поносила краљицом“.

        Меј му је одговорила писмом којем је приложила копију обраћања Винстона Черчила америчком народу после напада Јапанаца на Перл-Харбур.

        Сама Меј је изразила наду да је осећај „јединства и братског савеза“ међу Британијом и САД „сада једнако поуздано као што је и било увек“.

        Англосаксонци су, као што се види, пљунули на мултилатералу и прешли директно на свршавање својих „послића“.

        Москва не пристаје на нуклеарно разоружавање, а муњевито је одреаговала.

        Министар обране РФ, Сергеј Шојгу, нагласио је да ће се нуклеарном оружју прикључити такво високопрецизно које ће постати још бољи фактор обуздавања потенци

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 16:23 20.04.2017.

  • +37
Voting is closed.

Polako ali sigurno Rusija pakuje SAD i VB u ćoše za prestupnike a to je na korak da ih uveže u čvor!!!

raikkonen1's picture
raikkonen1 14:54 20.04.2017.

  • +11
Voting is closed.

eejjj midnajt kajubojuuu..ti sancooo koji jases tog magarca..opet po ko zna koji put rusi... 'POLAKO ALI SIGURNO....''daj bre covece ...dokle ce polako ali sigurno..za jedno 100..150 godina??

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 15:45 20.04.2017.

  • +30
Voting is closed.

Mešljenje koje iznosim zasniva se na činjenicama koje sagledam u zadnjih dvadeset godina. Preciznije, od kada je Putin došao na vlast, od tada Rusija ide samo uzlaznom putanjom, SAD i VB silaznom. Ima se utisak da su moćnici koji u SAD i VB, sjede na Vrhu svijeta ostali bez jasne ideje šta im je dalje raditi, vidim ih dezorijentisane. Zato što su im se na putu porobljavanja svijeta ispriječili Rusija i Kina, države koje ne da su spremne da uđu u ozbiljan sukob sa njima, već su sposobne čak i pojedinačno da unište SAD, jer su spremne da rizikuju mnogo da bi sačuval suverenitet, a Amerika nije spremna da prihvati eventualnu katastrofu na svom tlu.
Zato vjerujem da će se SAD raspasti do 2020.godine, jer nemaju koga više da napadnu a da sprovode "zavadi pa vladaj" sa Kinom i Rusijom to nema prolaz. A Britanija je već prihvatila da Kini bude menadžer u svijetu, i biće tako sve dok to kinezima bude odgovaralo, tj. dok im od Londona ne naprave drugi Hong Kong. Možda se SAD pretvore u dvije Amerike, bogatu i siromašnu i te prognoze sam negdje pronašao...

draganz's picture
draganz 13:39 20.04.2017.

  • +35
Voting is closed.

Posle americkog bacanja atomskih bombi na Japan, britanske podrske tome, svih decenija prljavih ratova koje US/Engleska vodila, a narocito zla poslednjih godina, svima je jasno da sotoni, ocu lazi, prestonica je Vasingtonu i Londonu. Tako da bilo kakav inicijativa US/Engleska po pitanju nuklearnog razoruzanja je prevera. Odgovor moze biti samo taj koji je i dat, da ce rusko nuklearno oruzij postati jos efikasnije.

Лазар's picture
Лазар 20:32 20.04.2017.

  • +14
Voting is closed.

Америком и Србијом владају *ебени морони.

Него, браћо Срби, потпишимо масовно, док није касно, петицију "Зауставимо сексуалну индоктринацију наше деце!". http://porodica.org.rs/treca-peticija/

misko's picture
misko 21:53 20.04.2017.

  • +2
Voting is closed.

Treba povećavati i modernizovati nuklearno oružje a kada se UN raspadnu apsolutno, prodaja innterkontinentalnih raketa može da bude odličan posao.. Šta fali, rusija nema geopolitičkih protivnika koje ne može da zgazi iz mesta ako kupe bombicu ali amerikanci imaju itekako mnogo rasutih LJUTIH NEPRIJATELJA SVUDA PO SVETU. ONI KOJI MRZE RUSIJU SU BLIZU, MALTENE POD RUKOM ZA ŠAMAR I ČAK I DA KUPE NUKLEARNO ORUŽJE OD AMERIKANACA NIKADA NE BI STIGLI DA GA UPOTREBE.OSIM TOGA RADI SE O SVEGA PAR SMEŠNIH KNEŽEVINA ALI ZATO AMERIKANCI IMAJU POSLA SA VRLO VELIKIM I MNOGOLJUDNIM DRŽAVAMA. MOGU DA ZAMISLIM SCENARIO GDE EGIPAT IMA EFIKASNO NUKLEARNO ORUŽJE DA EVENTUALNO VRATI ANGLOSAXONCE U KAMENO DOBA NE VIŠE SAMO 50-70 BOJEVIH GLAVA, I MOGU DA ZAMISLIM ŠTA BI SE DESILO U VEZI SUECKOG KANALA I SVETSKE TRGOVINE U TAKVOM SLUČAJU I KO BI BIO DOBAR PRIJATELJ SA EGIPTOM A NA KOGA BI BOJEVE GLAVE NIŠANILE TAKVIH PRIMERA IMA NA DESETINE SVUDA PO SVETU. ZATO ŽIVELE NUKLEARNE BOMBE JER TO JE SLOBODA ZA POTLAČENE I OPLJAČKANE:)

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 23:45 20.04.2017.

  • +11
Voting is closed.

Pa i vreme je da ruskoj i kineskoj tiraniji neko stane na put.

Додај коментар