Руска армија извела истовремени десант са 1.500 падобранаца

„НАПАД“ ИЗВЕДЕН НА ПОЛИГОН КУЗМИНКИ У РОСТОВСКОЈ ОБЛАСТИ

КОЈА СЕ ГРАНИЧИ СА УКРАЈИНОМ

  • После искрцавања увежбаване извиђачко-потражне акције, школско-борбени и специјални задаци у координацији мотострељачким јединицама. У вежби су коришћени савремени аутоматизовани системи управљања и сателитска средства везе

        РУСКЕ падобранске јединице извеле су данас „напад“ на полигон Кузминки у ростовској области са истовременим десантирањем 1.500 падобранаца.

        Све је изведено у оквиру командно-штапске вежбе у којој су учествовали војници и официри Ивановске ваздушно-десантне  дивизије.

        Како је саопштило Министарство одбране РФ, вежбом је непосредно руководио командант тог рода оружаних снага РФ генерал-пуковник Владимир Шаманов.

        „Генерал Шаманов је - открива се у саопштењу - наредио да се део дивизије пребаци у Ростовску област, на непознати терен ради увежбавања борбене припреме. Падобранци су маршевским ходом дошли на аеродром Иваново-Северни и укрцали се у транспортне авионе. На ново одредиште су пребачени са 15 Ил-76. Један од главних циљева вежбе је: синхронизација деловања родова војске.

        Падобранци су увежбавали извиђачко-потражне акције, школско-борбене и специјалне задатке у координацији мотострељачким јединицама. У вежби су коришћени савремени аутоматизовани системи управљања и сателитска средства везе“.

        Падобранима је на полигон Кузминки спуштено и десет „комада“ ратне технике, али није прецизирано шта тачно.

        Претходно су руске падобранско-десантне јединице биле „избачене“ на аеродром Тикси где су имале задатак да спасу „опкољену експедицију“.

        Данас су извеле и падобрански десант (више од 300 учесника) на Арктику.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари