Русија испоручила Србији четири „летећа тенка“ Ми-35

ВОЈНИ ВРХ ПЛАНИРА ДА ФОРМИРА ЦЕЛУ ЕСКАДРИЛУ ТИХ БОРБЕНИХ  ХЕЛИКОПТЕРА

* Ми-35 опремљен је топом и читавом лепезом ракетног наоружања, а.може и да превезе осам војника. Његова максимална брзина је завидна за хеликоптере, креће се до 310 километара на сат, а савремене верзије, попут ове коју је купила Србије, опремљене су и савременом електроником

________________________________________________________________________

        ЧЕТИРИ хеликоптера типа Ми-35, које је Србија купила од Русије, испоручена су на војни аеродром „Пуковник пилот Миленко Павловић” у Батајници.

        Тиме је овај уговор реализован а Војска Србије је, у време учесталих набавки новог наоружања, први пут добила оно што на овим просторима никада није имала – оклопне хеликоптере за подршку снагама на земљи.

        Ови хеликоптери биће распоређени у 714. противоклопну хеликоптерску ескадрилу на цивилно-војном аеродрому „Морава” код Краљева.

        У складу са могућностима државе, у плану је да се формира ескадрила ових хеликоптера.

        Хеликоптер Ми-35 – којег многи сматрају и називају и „летећим тенком“ - важи за, ако не најбољи, свакако за један од најбољих јуришних хеликоптера у свету.

        У основној верзији, Ми-24 употребљаван је у време СССР-а у рату у Авганистану, у оружаним сукобима на постсовјетским просторима и на подручју бивше Југославије.

        Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације га користе у Сирији.

        Основна одлика ове летелице су снажан оклоп и велика ватрена моћ. У различитим варијантама опремљен је топом и читавом лепезом ракетног наоружања.

        Осим тога, може и да превезе осам војника. Његова максимална брзина је завидна за хеликоптере, креће се до 310 километара на сат, а савремене верзије, попут ове коју је купила Србије, опремљене су и савременом електроником.


        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари