Први јапански стелт-авион X-2 треба да пробно полети у фебруару

ДУГАЧАК ЈЕ 14 МЕТАРА, А РАСПОН КРИЛА МУ ЈЕ 9 МЕТАРА

- НАПРАВЉЕН ЈЕ У „МИЦУБИШИЈУ“

        ЈАПАН је данас представио први стелт авион направљен у тој земљи која настоји да ухвати корак у технологији и развије своје обавештајне и посматрачке капацитете док Кина шири војно присуство у региону.

        Експериментални авион X-2 требало би да има први пробни лет у фебруару.

        Јапански одбрамбени званичници су рекли да је тај авион направљен како би се испробала стелт технологија која би се могла користити у следећој генерацији борбених авиона. Наредна генерација авиона треба да замени авионе Ф-2 у јапанским ваздушним снагама најраније 2028.

        X-2 има труп дугачак 14 метара, а распон крила девет метара. Развијен у Мицубишију (Mitsubishi Heavy Industry), тај авион има смањену радарску видљивост, укључујући кабину са специјалним стелт премазом који упија део радарских зрака.

        Пројекат вредан 40 милијарди јена (308 милиона евра) почео је 2009. године.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 14:53 28.01.2016.

  • +14
Voting is closed.

Sve mi se čini da ovi Japanci traže tvrd q..c, bojim se da će ga i naći!

Još su im njihovi "prijatelji" Ameri pomogli prije par godina da na vlast dođe ratoborni Šinzo Abe, koji gori od želje da od Japana napravi najmoćniju Imperiju u njihovoj istoriji, a Ameri mu bilduju glavu itd.itd.

Ko' što rade sa Erdelom Tajipom Terijerom i turskom...

To niko ne zna koliko Ameri imaju u šteku tih debila spremnih da se izvrše kolektivno samoubistvo za njih...strašno koji je to polusvijet i kako oni isplivaju na poziciju da mogu, prvo da predvode, a onda da maltretiraju cijelu naciju, i ne samo svoju, već i tuđu...strašno, nemam riječi!!!

Braca's picture
Braca (није потврђен) 20:19 28.01.2016.

  • +10
Voting is closed.

Pravilno razmisljanje! Mene je sve podsetilo na situaciju ranih 80 - tih kada su Izraelci napravili avion koji je bio bolji u to vreme od mnogo hvaljenog F-16. Napravili su samo 3 prototipa Lavi - ja i onda su ih pritisli da stanu sa produkcijom. Ko sme u njihovom lageru da napravi bolji avion od njihovog? S obzirom da im je hit na trzistu tzv " flying turd " F-35 mogu da zamislim na kom je nivou ovaj Micubisi!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 18:38 28.01.2016.

  • +6
Voting is closed.

Japanci ce da podele sa kinezima istocni Sibir ili istocni deo Rusije. Bogatstvom se raspolaze drugojace, ispijanjem votke i medjusobnim trvenjem se stize tamo gde je Rusija danas

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 19:38 28.01.2016.

  • +11
Voting is closed.

Samo se ti i dalje nadaj ... buhahahahahaaaaaaa...

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 22:18 28.01.2016.

  • +4
Voting is closed.

Pa jeste, kad pogledam, ništa ne osta od Rusije - samo sedamnaest miliona kilometara kopnene površine, plus milion ipo kilometara Arktika, i i oko pet miliona kolimetara vodene površine, oko dvadesetak posto teritorije planete Zemlje, sve joj uzeše osvajači, a posebno Istočnjaci...
Samo vi ulažite u japoneze i maštajte, a koji cilj ima Vlada Rusije, to će šira javnost saznati vrlo brzo, za par godina, jer kad bi to sada izgovorili dkjelovalo bi nevjerovatno, kao što današnje šamaranje anglosaksonaca sa čuđenjem svijet gleda i ne vjeruju da smo to doživjeli!!!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 20:21 28.01.2016.

  • +7
Voting is closed.

Можда „авионче“ ради „МИЦУБИШИ“ али је ово чист амерички дизајн, као и пре тога авиони „Mitsubishi F-2 , F-4EJ, Mitsubishi F-15J“, хеликоптери „CH-47J и Mitsubishi H-60“, затим тенкове које производе од „Type 61“ до „Type 10“.

Наравно, исто су „добири“ као и амерички.....

hmayle's picture
hmayle (није потврђен) 03:03 29.01.2016.

  • +6
Voting is closed.

Meanwhile, in another part of Japan, the Fukushima nuclear power plant continues to pour radiation into the sea unabatedly.

Додај коментар