Од америчке „mother of all bombs” четири пута моћнији руски „Отац свих бомби”

АМЕРИКАНЦИ САМИ ПРИЗНАЛИ, А ТВРДИЛИ – ДА ЈЕ ЊИХОВА „МАЈКА” НАЈМОЋНИЈА НЕАТОМСКА БОМБА

  • Британска новинска агенција Reuters објавила  да „Отац” убија у пречнику од 300 метара, а да је његова моћ равна 44 тоне тротила

          АМЕРИКАНЦИ су на познате „војне пећине-тврђаве” у планинској области Тора-Бора на истоку Авганистана бацили авоју најмоћнију бомбу GBU-43/B.

          Назвали су је са поновом „мајком свих бомби” (mother of all bombs – MOAB), наглашавајући да је то најмоћнија неатомска бомба у војном арсеналу Сједињних Држава.

          Скривена порука је била: самим тим, и најмоћнија неатомска бомба у свету.

          Међутим, Глас Америке је већ објавио да у свету постоји моћнја неатомска бомба од „mother of all bombs”:

          „Русија располаже оружјем које би се могло назвати „Оцем свих бомби” (FOAB – father of all bombs). Према подацима, та бомба је мања од наше, али је четити пута моћнија...”Отац свих бомби” је и бомба принципијелно другог типа. То је фугасна бомба. FOAB има термобаричко пуњење које користи кисеоник из атосфере за појачавање разорног ефекта”.

          Business Insider је са своје стране објавио да „Отац всвих бомби”д етонира у ваздуху помоћу специјалне смесе.

          Обавештајна управа Пентагона је објаснила да се у зони његове детонације стварају такав притисак и вакуум да свима које захвате „прскају плућа”.

          Американци тврде и да је „Отац” још и „високотоксичан”.

          Британска новинска агенција Reuters објавила је да убија у пречнику од 300 метара, а да је његова моћ равна 44 тоне тротила.

          Моћ америчке „mother of all bombs” мања је од снаге 12 тона тротила.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

raikkonen1's picture
raikkonen1 00:24 18.04.2017.

  • +1
Voting is closed.

i sta!!??. nisu je nigde iskoristili..a mogli su 100 puta..rokni je breee iznad glave sticenika usre ..'djaba se al usra' i sve te druge smrdjive kozojebe..aj bre i ja ban badava se nerviram..zbog cega??.PS..ovo na slici nije FOAB..vec ona 60 megatonska termon..uk..'car' bomba sto je pomerila zemljinu osu za neki mikron daleke 59 ili 61 god. nisam siguran..nad novom zemljom..

iki's picture
iki 09:39 18.04.2017.

  • +2
Voting is closed.

raikkonen, da li , ponekad, znaš ta pišeš? Zamisli da jedan takav, kao ti, raspolaže ili odlučuje o tome.?DAj, bre, sredi se i umiri se malo, a i komentari su ti...Je li , jel "duneš" ti nekad u flašu/Votku ili slično/ jer ideš iz krajnosti u krajnost? pozdrav, i tebi posebno: Hristos voskrese!

Додај коментар