Москва: Американци раде на ешелону противракетне одбране из - космоса

РУСКИ ГЕНЕРАЛ АНДРЕЈ СТЕРЛИН: ЖЕЛЕ ДА УНИШТАВАЈУ ТУЂЕ РАКЕТЕ ДОК СУ У ФАЗИ УЗЛЕТАЊА

* Заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба РФ генерал-потпуковник Виктор ПОЗНИХИР: Сједињене Државе  праве глобални систем противракетне одбране који ће бити и нападачки и омогућавати наношење изненадног нуклеарног удара по Русији

____________________________________________________________________

         ЗАБРИНУТОСТ изазива намера Сједињених Држава да формирају космички ешелон са ударним средствима противракетне одбране којима желе да уништавају туђе балистичкех ракете.

         Ово је изјавио начелник управе Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије генерал-мајор Андреј Стерлин.

         На слушању у Држасвној Думи, на исту тему је додатно рекао и упозорио:

         „За бригу је амбиција САД да створе ешелон који би из космоса обарао балистичке ракете док су споре, то јест – у првој фази њиховог лета“.

                 По речима Стерлина, амерички космички ешелон ПРО је „директан пут ка милитаризацији космичког простора око Земље и имаће крајње негативне последице по међународну безбедност.

         „Забринутост“ о којој говори Стерлин у име свог војног и државног врха може се боље разумети ако се има у виду да је први заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба РФ – генерал-потпуковник Виктор Познихир – рекао да САД  заправо праве свој глобални систем противракетне одбране који ће бити и нападачки и омогућавати наношење изненадног нуклеарног удара по Русији.

         Министри одбране земаља НАТО у јуну су – на окупљању у Бриселу – утврдили војно-космичку концепцију алијансе.

         Објавили су да је наводно посвећена искључиво мониторингу космичког пространства, заштити космичких комуникација и откривању лансирања ракета.

         Тобоже: нема у њој ништа нападачко... Све саме благородне намере.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари